kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ayhan Günyıl

Tarkan'dan fan çaldım diye mutluyum

İpek DURKAL
Paco lakaplı Ayhan Günyıl 96 yılından beri Türkiye'nin en önemli sanatçılarının orkestrasında ve albüm kayıtlarında bulundu. Lakabı ünlü flamenko gitaristi Paco de Lucia'dan gelen Günyıl, 11 yıl sonra ilk kez kendi enstrümantal albümünü çıkardı ve aralarında Tarkan, Deniz Seki ve İzel'in de bulunduğu sanatçı dostları vokalleriyle onu yalnız bırakmadı.

* Albümde kimler var? Türkiye'nin en iyi müzisyenleri... Vokallerde de Tarkan, İzel, Gaye Biçer, Cihan Okan ve Deniz Seki.

* Müzisyenler arasında, sanki yorumcular arasında olduğundan daha güçlü bir bağ var. Biz yorumcular gibi değiliz, zaten arkadaşız.

* Yıllardır starlarla aynı sahneyi paylaşıyorsunuz. Çalışırken ruh durumları nasıl? Yaşar ile 10 yıl çalıştım. Tarkan ile 9 yıl oldu. İzel üç yıl, bir yıldır Ajda Pekkan'a da çalıyorum. Benim çalıştığım sanatçılar müzisyenin değerini biliyor. Tarkan mesela çok disiplinlidir. Ajda Pekkan da çok titizdir ama sahnede daha gergindir. İzel'in varlığıyokluğu birdir.

* Türkiye'de bir enstrümantal albümün yeterli ilgiyi göreceğini düşünüyor musunuz? Satış kaygısıyla yapmadım bu albümü. Ben nasıl Paco'yu dinliyorsam, beni de dinlesinler istedim. Arkasında çaldığınız insanın o kadar seveni varken, siz 'benim de olsun' diyorsunuz. Tarkan'ın internet sitesinde fanları benden bahsediyor, hoşuma gidiyor. Tarkan'dan fan çaldım yani!

* Yurtdışında müzisyenlerin şansı solistlerden fazla mı? Tabii ki daha fazla şansımız var çünkü lisan problemi yok.
Haberin fotoğrafları