kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erkeğin cinsel fantezi merakı hastalık değil!

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
29.12.2007
Bazı insanlar dokunulmaktan, bazıları cinsellik konuşmaktan, bazıları ise fantezi kurmaktan ve gerçekleştirmekten hoşlanırlar..
Erkek arkadaşımla iyi bir cinsel hayatımız vardı ama son zamanlarda sürekli fantezilerinden bahsediyor. Yaptırmak için uğraşıyor. Bütün gece beni uyutmuyor. Uykusuzluktan çalışamaz oldum. Sizce sevgilim hasta mı? Emine H./ Antalya

Cinsellikte en önemli şey; her iki tarafın da aynı şeyi istemesi, bundan keyif almasıdır. Bazı insanlar dokunulmaktan, bazıları cinsellik konuşmaktan, bazıları ise sık cinsel fantezi kurmaktan ve bu fantezileri gerçekleştirmekten hoşlanırlar.

SEVGİNİZİ İFADE EDİN
Tüm erkekler böyle olmadığı gibi kişinin tercih ettiği bu uyarı şekli de onun hasta olduğu anlamına gelmez. Çünkü cinsel istek, bilincin dışında kaynaklanır. Bastırılmış cinsel istekler, partnerinizin fanteziye yönelmesine yol açabilir. Bu nedenle ona ilgi ve sevginizi ifade ederek, cinsel hayatınızı sorgulamanızda fayda var.


YARATICI OLUN!
Yapmanız gereken; partnerinizin cinsel fantezilerini bastırmak yerine, sizin de hoş gördüğünüz çerçevede yaşamasına fırsat vermektir. Ayrıca farklı ilgi alanlarına yönelmeniz, daha yaratıcı ve aktif olmanız partnerinizin daha az fantezi konuşmasına yardım edecektir.