kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Ne iddaa ama!

ALİ Şerif Rende gazeteyi genel olarak iddaa bülteni verdiği günlerde alan bir okurumuz.
Ama bir şeylerden rahatsız olmuş.
Yazdıklarına bir göz atalım:
"25 Aralık tarihli iddaa bülteninin kapak sayfasında dev puntolarla 'West Ham'ın Ölüsü Yeter 1.70' şeklinde çok iddaalı bir yazı mevcut. Ne var ki, ölüsü yetmedi ve maç berabere bitti. Sayın temsilci, şimdi, beni anladığınızı düşünerek ilgili ve yetkililere birkaç soru sormak isterim: a) Türkiye'de legal oyunların en risklileri iddaa ve at yarışları değil midir? b) Milyonlarca insanın sizin yanlış yönlendirmeniz yüzünden para kaybedeceğinin farkında mısınız? c) Futboldan hiç anlamayan bir insanın dahi üçte bir tutturma şansı olduğunu düşünürsek sizin bu kadar kendinize, gözlemlerinize güvenerek banko vermeniz ve insanları zarara uğratmanız karşısında ne düşünüyorsunuz?"
Spor Servisi'nden Emrah Kayalıoğlu'nun yanıtı:
"İddaa sonuçta bir tahmin oyunu. Bu tahminlerin tutma ihtimali olduğu kadar, tutmama ihtimali de vardır. Hatta İddaa'yı oynatan firmanın para kazanabilmesi gereği de göz önüne alındığında tutmama olasılığı bir hayli yüksektir.
Bugün Türkiye'de hemen hemen her gazetenin İddaa eki var ve hemen hemen bütün ekler sayfalarında iddialı başlıklar kullanıyor. Bu ekte tahmincilerimiz kendi görüşlerini okuyucularla paylaşmakta. Bütün yazılanların birebir tutacağı gibi bir iddiamız yok. Zaten kimsenin böyle bir iddiası da olamaz. İddaa eklerinde "iddialı" başlıklar kullanılıyor. Bunların bir kısmı tutuyor, bir kısmı tutmuyor. Bu oyunu oynayanlar da bunu bilerek oynuyor. Okuyucumuzun eleştirdiği West Ham maçıyla ilgili olarak aynı ekte bir başka tahmincinin "0" tahmininde bulunduğunu, dolayısıyla skoru tutturduğunu hatırlatalım."