kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Farklılıklarla geçen bir yıl...

2007'nin sonuna geldik bile... 'Zaman ne kadar çabuk geçti, geçiyor' cümlesi belki çok sıradan ve tanıdık ama bir o kadar da gerçek... Ve insan zamanın değerini zamanla öğreniyor. Umarım herkes için; dolu dolu yaşanılan, olumlu olumsuz hayata dair her şeyi barındıran güzel bir yıl olmuştur. Daha da önemlisi, umarım yarın başlayacak yeni yıl için yeni planlar, umutlar, beklentilerle dolu olmak sanırım... İnsanı hayata bağlayan, onu her zaman istekli, heyecanlı tutanın hayalleri, umutları ve bunları gerçekleştirmek için gereken yaşama, öğrenme tutkusu olduğuna inanırım. 2007 yılının son gününe denk gelen bu yazım için; moda adına geçen yılı toparlamayı, gelecek yılda modada neler var neler yok diye yazmayı düşündüm. Düşündükçe, önümdeki kağıda notlar aldıkça da ne kadar uzadığını fark ettim.

ALTERNATİFİ BOL BİR YIL
Ama en önemlisi geçen birkaç yıl içinde, özellikle 2007'de belirginleşen modanın; öne çıkan birkaç trendden ibaret kalmaması... Artık, 'Şunlar moda, bunlar değil' demenin eskisi kadar bir anlamının kalmadığını söylemeliyim. Birçok tasarımcı trendlerden daha bağımsız, daha özgür koleksiyonlar sunuyor. Futurist veya nostaljik, belki ikisinden de biraz, sürrealist, biraz abartılı veya çok sade ve minimalist gibi birçok farklı koleksiyonu aynı sezon içinde görmek mümkün. Yani 80'ler, 90'lardan farklı olarak 2000'ler alternatifli, birçok akımın aynı anda moda olabildiği, daha özgür yıllar diyebiliriz. Yıl sonuna yaklaştıkça birçok yerde, bu konuyla ilgili; 'Modanın zamanla bu kadar kalabalıklaşması iyi mi, değil mi? 2007'de öne çıkan çok belirgin akımlar yok ama birçok farklı akım var' gibi yorumlar okudum. Ben bunun olumlu bir durum olduğunu düşünüyorum. Hatta bu engellenemez bir durum, gelişmedir.

HER ŞEY MODA OLABİLİR
Zaman değişiyor, insanlar daha hızlı yaşıyor, kültürler birbirine daha kolay ulaşıyor, etkileniyor. Kısacası her şey daha farklı. Teknolojinin insan yaşamındaki etkisi malum... Günümüz insanının giyim anlayışını birkaç trend ile sınırlandırmak hem zor hem de doğru olmaz diye düşünüyorum. 2007'yi anlatan, 2008 için ipuçları veren tüyolar, tek bir yazıda ancak bu şekilde özetlenebilirdi. Her şey moda olabilir; nasıl, nerede ve ne şekilde giydiğiniz daha önemlidir. 2008'in; hepimiz için tüm güzellikleriyle gelmesini, farklılıkların yok olmadığı, tam tersine anlayarak, tanıyarak yeni bütünler oluşturduğu, bilginin değerli olduğu, en önemlisi ise sevgi dolu bir yıl olmasını diliyorum.