kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

2008 yılında yapılmayacaklar

Gelmez dediniz geldi, bir yılın son günü daha geldi. Zayıflama, spora başlama, gitar dersi alma, yeni bir dil öğrenme, hayatının aşkını bulma gibi dileklerimiz gırla. Yeni yılda yapılacaklar listesi yapan yapana... Halbuki bu iş her pazartesi diyete başlamak gibidir. Salı akşamı, bilemedin çarşamba bozuverir, yoldan çıkıverirsin. Ben de her sene olduğu gibi bu sene '2008'de yapılacaklar' değil de 'yapılmayacaklar listesi'ni çiziktiriverdim. Bu arada lütfen narları kafada patlatmayalım, önümüzde gelene zorla kırmızı don giydirmeyelim derim. Test ettik onayladık, bir halta yaramıyor! Neyse, şimdi liste:

GÖBEK KAŞIYAN KİMDİR?

* Paşa paşa geçirilecek bir sene için ilk adım: Türkiye'de artık hiçbir şeye şaşırılmayacak!
* Broş takılmayacak, kan revan içinde kalınmayacak.
* Altın Portakal Film Festivali'ne korumasız, göz yaşartıcı spreysiz ve portakalsız gidilmeyecek! Hatta mümkünse hiç gidilmeyecek.
* 'Yanlış erkek kimdir?', 'Doğru erkek kimdir?', 'Acaba benim manita hangi kategoridedir?' diye düşüne düşüne perişan olunmayacak. Neyse halimiz çıkacak falımız, unutulmayacak. Koy verilip gidilecek!
* Nihat Doğan ve Özcan Deniz aynı programa, mekana, davete çağırılmayacak. Böylece arada tost olunmayacak!
* Nihat-Özcan demişken, yılbaşı program çekimlerine teşrif ederken kılıç-kalkan edinilecek.
* "Göbeğini kaşıyan erkek kimdir?" diye sokak sokak aranmayacak.
* Bar çıkışı Teoman'ın soluna denk gelinmeyecek! Olası bir paparazzi sorusuna karşı savrulacak yumruklara kurban gidilmeyecek.
* Yeter artık! Salaklığın alemi yok! Erkeğe "Neyin var?" sorusu sorulmayacak, boşu boşuna çıldırılmayacak! Erkeğin kafası bozuk, yüzü asık, sesi çıkmazken mümkünse olay yeri terk edilecek.
* Hülya Avşar'ın ve Yeşim Salkım'ın bir sabah aniden uyanıp pırtlattıkları fikirler ciddiye alınmayacak.

HELİN ÖRNEK ALINACAK
* Kadının dönek olmadığı ispat edilmeye çalışılmayacak. Karşı cins, fikirleriyle baş başa bırakılacak!
* Şahan Gökbakar'ın yeni filmine, beğensek de beğenmesek de yorum yapılmayacak. Böylece Şahan'ın duygu yüklü SMS'lerine maruz kalınmayacak.
* İzmir'in kızları kıskanılmayacak! Ne yapıp edip aralarına sızılacak, işin sırrı kapılacak.
* Artık dertler derya olmayacak! Helin Avşar örnek alınacak, 'aradığım ayakkabıdan nasıl olmaz" tadında ıvır zıvır şeylere sinir olmaktan gerçek sinirlere yer kalmayacak. Oh be! Neden daha önce düşünemedim ki.
* Bu sene Bodrum bağırlara basılacak, artık Bodrum yolcusu olunacak ama yine de sevgili tek başına Bodrum'a yollanmayacak. Havası, suyu tehlikeli!

'YA SABIR'SIZ...
* Arkadaşların düğünlerine gitmemek için bahane uydurulmayacak. Olgun bir insan gibi giyinip süslenip düğünlerde boy gösterilecek ve fenalık geçirilmeyecek. "Darısı başına" cümleleri duymazdan gelinecek. Sanırım bu sene de bekar gezilecek.
* Nazire Şenlendirici'nin tepesi attırılmayacak. Başa bela alınmayacak.
* Rus kadınların Türk erkeği üzerindeki hakimiyetine bozulunmayacak! Siz de erkeğinizin geyşası olun canım!
* İstanbul'da trafiğe sefertassız ve 'Ya sabır'sız çıkılmayacak.
* Ve bu liste bir daha tekrarlanmayacak! Hadi herkese iyi seneler!