kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hıncal Uluç

Uluç ve Koryürek'e teklif: Gelin ekranda tartışalım!

23.12.2007
- 2004'te aldığınız cezadan sonra koşmak istemediğiniz, saklandığınız iddia edildi. Neden hiç koşmadınız?
- S.A:
Federasyonun 'Süreyya Ayhan, sana görev veriyoruz,' demesi lazımdı, demediler.
- YÜCEL KOP: Görev verselerdi ve yerine getirmeseydik, ceza vermeleri gerekirdi. Nerede ceza?
- S.A: Onların en sevdiği şey Süreyya Ayhan'a ceza vermek!
- Y.K: Koşmadıysa neden işlem yapmadınız? Hıncal Uluç çok iyi bilir, ona sorun...
- S.A: Hıncal Uluç olsun, Cüneyt Koryürek olsun, bu insanlar atletizmi bilmiyor. Atletizm her dört senede bir olimpiyatlara gitmekle, dünya şampiyonası izlemekle, yarış izlemekle olacak iş değil. Çıkıp statta beş tur atmayan insanlar sadece 'Yarış izledim,' diyerek atletizmi biliyorlar! Her güzelde bir kusur aramayı çok iyi biliyoruz, eleştirmek çok kolaydır, madem biliyorsunuz Hıncal Bey, gelin aynı platformda tartışalım bu işi. Siz tek başınıza çıkıp 90 dakika tribünlere oynuyorsunuz! Bir de rakiple oynayın! Yücel Kop eksiklerini söylesin, bilgimizi tartalım.
- Y.K: Hıncal Uluç ve Cüneyt Koryürek'e buradan teklif ediyoruz. Ne zaman istiyorlarsa, hangi kanalı tercih ediyorlarsa tartışalım. Yanlarına güvendikleri, bildikleri insanları da alsınlar, biz tek çıkacağız.

- Bu kadar iddialısınız yani?
- S.A:
Bu insanların Sürreyya Ayhan'a, atletizme ne katkıları olmuş? Bırakın beni, hangi sporcunun elinden tutmuşlar, hangi tesisin yapılmasını sağlamışlar? Önce emek verirsin, sonra onun karşılığında eleştirmeye hakkın olur.

- Sizin atletizm hayatınızı Yücel Kop'un bitirdiği iddia ediliyor. Buna cevabınız var mı?
- S.A:
Bunlar uyduruk şeyler. Niye bunu söylüyorlar? İki Anadolu insanı, çıkmışız, kendi imkânlarımızla bir şeyler yapmışız ve dünyaya neredeyse kafa tutmuşuz!
- Y.K: Dünyanın en iyi derecesini yaptık, 21 Golden Lig şampiyonluğu aldık. Bayrağımızı 21 kez statta dolaştırdık, milyar dolarlık reklam yaptık...

- '15 kişilik profesyonel ekibi Yücel Kop reddetti' iddiasına ne diyorsunuz peki?
- Y.K:
Türkiye'de böyle bir ekip yok! Yurtdışında yarışırken rakiplerimiz stada psikoloğu, fizyoloğu, masörü, masözü, ortopedisti, antrenörü ile geliyor. Bize böyle bir ekip verdiler de biz yok mu dedik?
- S.A: Bu antrenör getirme konusu sadece gazetecilerle federasyon arasında geçen bir konu oldu. Hiçbir zaman 'Sana antrenör getirmek istiyoruz,' demediler. O zaman bile eşim, 'Bizden daha iyi bir sporcusu varsa getirin,' dedi. Çünkü ben 3:55 koştum, o da 3:54 koşturduysa gelsin, güvenelim, 'Evet bilgilidir,' diyelim. Bir antrenörün boyuna bosuna bakmazsın ki, koşturduğu dereceye bakarsın. Sürekli 'Antrenör geldi, kabul etmedi,' deyip duruyorlar, aslı astarı yok! Biri çıkıp 'Biz Süreyya Ayhan'a şu antrenörü önerdik, şu ekibi verdik, istemedi,' desin. Resmi dairelerde her şey resmidir, yasılıdır, belgeyi göstersinler.
Haberin fotoğrafları