kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Almula Merter'in kitabı Artshop Yayınları'ndan 7 Ocak'ta çıkacak.

Bu kitap sizi tatmin edecek

Nuh KÖKLÜ
Vajina Monologları'yla adından söz ettiren tiyatrocu-yazar Almula Merter yakında çıkacak Keramet Kadında, Keramet Nerede Bilemedim'le de çok konuşulacak. Kitabın bir yüzünde kadınların cinselliğe bakışı diğer yüzünde ise birçok ünlü erkeğin cinsel yaşam sırları var..
- Keramet Kadında, Keramet Nerede Bilemedim nasıl bir kitap?
- Kitabın iki yüzü var, bir yüzü Keramet Kadında ve tersine çevirdiğinizde Keramet Nerede Bilemedim. Keramet Kadında, tamamen kadınların cinsel özgürlüğü üzerine, erkeği elinde tutmak için neler yapması gerektiğine ilişkin tavsiyelerden fantezilerine kadar birçok detayı içeriyor. "Erkekler bizi anlamıyor," diyen kadınlara birilerinin cevap vermesi gerektiğini düşündüm ve erkeklerle cinselliği konuşmaya başladım. Kitabın ikinci yüzü de böyle ortaya çıktı.

- Keramet neredeymiş?
- Erkekler evlenirken sözleşme yapıyor; evde oturacak, çocuğuna bakacak kadın arıyor. Sonra dışarıya çıkıp eli kırbaçlı kadınlarla seks yapıyor. Mastürbasyon hakkında şehir efsaneleri varmış. Sağ elinin üstüne oturup iyice uyuştuktan sonra mastürbasyon yaparsan, sanki bir kadınla birlikteymiş gibi hissediliyormuş. Türkiye'de cinsellik adına iç açıcı bir manzara yok. Temel sorun ailede cinselliğin konuşulmaması. Eskiye göre daha tutucuyuz. Bunun için kitabın ilk bölümünde kadınlara tavsiyelerde bulunuyorum.

- İlişkiye ticari müessese gibi mi bakmak lazım?
- Hayat da ticari müessese değil mi? Aşk uzun sürmüyor, en fazla bir yıl sonra sevgiye dönüşüyor ve ardından aldatma başlıyor. "Âşık olduğum kadını değil, sevgilimi aldatırım," diyor erkekler. Bazı kadınlar da aldatılınca ses çıkarmıyor.

- Bunun adı karşılık bekleme değil mi?
- Parasız ilişkiye inanmam. En güzel şeyimi veriyorum. İşi gücü olmayan adama kadınlar niye baksın ki. "Önemli olan ruh güzelliği," sözü yalan.

- Hülya Avşar gibi...
- Hülya Avşar çok akıllıca hareket etti, kendini garantiye aldı, eski eşine denk, hatta ondan daha güçlü bir erkek bulduktan sonra ayrılığını deklare etti.

- Röportaj yaptığınız erkekleri nasıl seçtiniz?
- İşe Mehmet Coşkundeniz'le başladım, ilişkiler üzerine yazan birisiyle konuşmak iyi geldi. Kerem Alışık kadınların beğendiği bir erkek ama hayatımda gördüğüm en mahcup insan. Cezmi Ersöz tam tahmin ettiğim gibi çıktı. Uğur Arslan'dan muhafazakâr kesimin neler neler düşündüğünü öğrendim. Ceyhun Yılmaz çok da fırlama değilmiş.
Haberin fotoğrafları