kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aracınızı zorlu kış koşullarına hazırlayın

26.12.2007
Kış ayları, araçlar için zor bir dönemdir. Olumsuz hava koşulları, aracın dış yüzeyine olduğu kadar, motor, klima, radyatör hatta benzin deposuna bile zarar verir. Bu zorluklara meydan okuyabilmek için, aracınızı kışa hazırlamanız gerekiyor.

LASTİK BASINCI: Kış ayları süresince lastik basınç ayarı çok önemli. Kış aylarının düşük ısı derecesinden ötürü soğuk lastiğin içindeki hava basıncı düşer. Aracınızın el kitabından lastiğinizin uygun hava basınç ayarını bulabilirsiniz.

MOTOR YAĞI: Kış geldiğinde dışarıdaki ısı düşer. Gecenin tüm soğuğundan sonra motorun içindeki yağ işlerliğinden biraz kayba uğrar. Yağ ne kadar soğuksa o kadar da katı olur. İlk çalışma anında katılaşmış yağın dolaşımı ince yağ kadar iyi olmaz.

SİLECEKLER: Görüş kabiliyeti özellikle kış aylarında çok daha fazla önem kazanır. Çok uzun süreden beri kullanıyorsanız değiştirmekte fayda var.

ANTİFRİZ: Aracınızın radyatöründeki antifriz ve su karışımının ideal ölçüsü her birinin eşit ölçüde olmasıdır. Eğer bu karışımdaki ölçü değişirse, sıcak veya soğuk koşullardaki aracın performansı da aynı ölçüde etkilenecektir.
Haberin fotoğrafları