kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Açılışa Başbakan ve eşi Emine Erdoğan, Prof. İlber Ortaylı, bakanlar, vali ve belediye başkanı ile Semahat Arsel'in de bulunduğu çok sayıda konuk katıldı. Erdoğan kurdeleyi "Bismillah" diyerek kesti.

Yolumuzun ışığı Peygamberimizin kokusu buradadır

Umut TÜTÜNCÜ SABAH - İSTANBUL
Restore edilen Topkapı Sarayı Has Odaları'nın açılışını yapan Başbakan, "Asıl felaket, tarihi mirası kaybederseniz olur" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yolumuzun ışığı Peygamberimizin kokusu buradadır
Başbakan Erdoğan dün eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 9 ayda restore edilen Topkapı Sarayı Has Odaların (Mukaddes Emanetler Dairesi) açılışını yaptı. Açılışta konuşan Erdoğan, insanlığın maddeyi mananın önüne alarak hayatın amacını unuttuğunu söyledi. "Bugünkü sanatkârlarımız, edebiyatçılarımız, mimarlarımız ve özellikle bugünkü gençlerimiz çok iyi bilmelidir ki, bu mekânda sergilenen eserler bizim devlet, medeniyet, sanat ve insanlık tasavvurumuzu anlatır" diyen Erdoğan, "Güzelliğe ve estetiğe, zarafete ve inceliğe, sanata ve sanatkara bu topraklarda, bu ülkede verilen önem aslında hiçbir millete nasip olmamıştır" diye konuştu.

"ESAS FELAKET BU OLUR"
Başbakan Erdoğan, sanata, sanatkâra ve tarihi eserlere verdiği öneme dikkat çekerek, "Ekonominiz güç kaybeder, çalışır yeniden güç kazanabilirsiniz. Paranız değer kaybeder onu da yeniden kazanırsınız. Ama tarihi mirasınızı kaybederseniz, Allah korusun, ülkenizin, anayurdunuzun tapusunu kaybetmiş olursunuz. Bir daha geri kazanamazsınız. İşte esas felaket bu olur. Çünkü bir milletin geçmişi ayağını bastığı zemin gibidir. O zemini kaybederseniz ayakta kalamazsınız" dedi. Erdoğan, Kutsal Emanetler'in önemini şu sözlerle vurguladı: "Ne kadar saadet duysak azdır. Zira Hırka-i Saadet, Sancak-ı Şerif, Nalın-ı Saadet, Sakal- ı Şerif buradadır. Yüzyıllardır yolumuza ışık tutan, yüreklerimizi ferahlatan Hazreti Peygamber'in kokusu ve bereketi buradadır. Dahası Kâbe'nin kapısı, kilitleri buradadır. Hazreti İbrahim'in eşyası, Hazreti Musa'nın asası, buradadır. Bunu ölü bir tarih olarak göstermek yanlıştır. Burası kıyamete kadar dipdiri yaşayacaktır."
Haberin fotoğrafları