kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Polis yoğun güvenlik önlemi alırken, helikopterler de İstanbul'u havadan taradı.

Kundaklama emri Kandil'den gelmiş

Önder ŞUŞOĞLU - Erdoğan YAPIK Müslüm SARIYAR - Vel
İstanbul'da önceki gece 3 araç daha kundaklandı. Helikopterlerin de kullanıldığı operasyonda 10 kişi yakalandı. Bakan Atalay "Üç haftada 95 araç yakıldı" dedi..
İstanbul'da, son bir aydır yaşanan kundaklama olayları önceki gece Sultanbeyli ve Bahçelievler'de devam etti. Sultanbeyli'de 3 araç yakılmak istenirken, Bahçelievler'de bir otomobile molotof kokteyli atıldı. Bir ay içinde İstanbul'da kundaklanan araç sayısı 56'ya yükseldi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 7 ilde toplam 95 aracın yakıldığını belirterek, "Kundaklamaların bir kısmının terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirildiği tespit edilmiştir" dedi.

4 ARAÇ DAHA YAKILDI
Saldırganlar, önceki gece saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli Abdurahman Gazi Caddesi'nde park edilen 3 aracı ateşe verdi. Araçları vatandaşlar, kendi imkanları ile söndürdü. Bahçelievler Zafer Mahallesi Çağatay Sokak'ta ise park halindeki bir otomobile molotof kokteyli atıldı. Kundaklamalar üzerine polis, kent üzerinde helikopterle takip başlattı. Bahçelievler'de 2 aracı ateşe veren 3 kişinin yakalanmasını sağlayan helikopter, Avrupa yakasından Sultanbeyli'ye kaydırıldı. Ancak saldırganlar izlerini kaybettirdi. Bu arada, Küçükçekmece'de 4, Bahçelievler'de 3 kişiyi gözaltına alan polis, daha sonra sayının 10'a yükseldiğini açıkladı. Küçükçekmece'de yakalanan zanlılardan birinin Halkalı'da polis lojmanlarında bulunan 7 otomobilin yakılması olayına karıştığı ortaya çıktı. Polis kundaklamaların Kandil'den gelen emirle yapıldığını belirledi. Bahçelievler'de yakalanan üç kişi dün tutuklandı. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü telsizlerinden, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın sözlü tebliği ile benzin istasyonlarından bidonla satış yapılmasına izin verilmemesi uyarısında bulunuldu.

'BİR KISMINI TERÖR ÖRGÜTÜ YAPTI'
İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise başta İstanbul olmak üzere 7 ayrı ildeki 53 saldırıda, toplam 95 aracın zarar gördüğünü belirtti. Olayların başladığı 8 Aralık'tan itibaren konuyu yakından takip ettiklerini belirten Atalay, "Kundaklamaların bir kısmının terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirildiği tespit edilmiştir" dedi. Sorumluların yakalanması için gerekli önlemin alındığını kaydeden Atalay, şu ana kadar olayla ilgili olarak 56 kişinin yakalandığını, 30 kişinin ise tutuklandığını söyledi.
Haberin fotoğrafları