kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vajinismus aslında ailesel bir problem!

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
27.12.2007
Ülkemizde her 10 kadından birinde görülen, bir erteleme ve kaçınma hastalığı olan vajinismus; kolayca teşhis edilir. Ailece girilmesi gereken tedavi süresi de oldukça kısadır..
Eşim vajinismus ancak bunu bir türlü kabul etmek istemiyor. Yıllardır doktora bile götüremedim. Onu çok seviyorum ve artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Bu sorunu yenmenin pratik bir yolu var mıdır? Kadir T./Mardin
Uzun yıllar vajinismus sorunu yaşayan çiftlerde, çocuk sahibi olma isteği, başarılı bir cinsel ilişki yaşama isteği kadar yoğundur. Bu nedenle bazı cinsel terapistler, vajinal giriş problemine hiç dokunmadan geçmek suretiyle eşin spermiyle yapay döllenme yaparak gebe kalma önerisini söyleme konusunda tereddüte düşmektedirler. Bu sizin için memnuniyetle karşılanan bir öneri olabilir ancak eşinizin bu konudaki isteklerini de göz önüne alarak bir cinsel terapi sürecine girmenizde fayda var. Çünkü vajinismus ailesel bir problemdir.

ANLAYIŞSIZ OLMAYIN
Vajinismus; kolayca teşhis ve tedavi edilebilir. Tedavi süresi, iyi ilişkileri olan motive edilmiş çiftlerde genellikle çok kısadır. Ancak işbirlikçi olmayan bir eşin söz konusu olduğu durumlarda tedavi süresi biraz uzayabilir.

Cinsellikle ilgili sormayaçekindiğiniz soruları banayazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehriyazarsanız, sorunlarınızıdeğerlendirmemkolaylaşır. Rumuzlu soruları'saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz.