kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeni yılda vücudunuza siz kontür verin

SEVDİCAN GÜNEŞ - SAĞLIK SERVİSİ
25.12.2007
Yeni yıla formda bir vücutla girmek isteyen pek çok kadın, estetik operasyonlardan önce 3 boyutlu çekim yaptırıyor. Bu sayede hangi bölgede nasıl bir değişiklik gerektiği anlaşılıyor Yeni yıla formda bir vücutla girmek isteyen pek çok kadın, estetik operasyonlardan önce 3 boyutlu çekim yaptırıyor. Bu sayede hangi bölgede nasıl bir değişiklik gerektiği anlaşılıyor..
Yeni yıla yeni bir başlangıç yaparak, yeni bir görüntüyle girmek isteyen birçok kadın, vücuduna hayalini kurduğu kontürü artık kendi veriyor. Estetik operasyon öncesi 3 boyutlu çekimlerle hangi bölgelerini nasıl görmek istediklerini doktorlarıyla paylaşan kadınlar, operasyondan hemen sonra davetlere katılıp, cesur kıyafetler giyerek güzelliklerini vurguluyor. Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Necmettin Kutlu, kadınların kontür tercihlerine ilişkin sorularımızı yanıtladı:

BANU ALKAN REVAÇTA
* Vücut kontüründe kadınlar en çok neleri talep ediyor?
Kadınlar en çok göğüslerini ideal yapı ve boyuta getirmek, karın bölgesindeki fazlalık, çatlak ve sarkmalardan kurtulmak, basenlerini inceltmek ve son yıllarda ise daha diri kalçalara sahip olmak istiyor. Türk kadınları kalçada Jennifer Lopez, göğüs ve basenlerde ise Catherine Zeta-Jones ve Sharon Stone'u model alıyor. Yerlilerden ise son aylarda Banu Alkan ön plana çıktı. Deniz Akkaya, Hande Ataizi ve Çağla Şikel de kadınların benzemek istedikleri ünlüler arasında yer alıyor.

* Operasyon öncesinde kadınların vücutlarının 3 boyutlu hallerini görmeleri, ameliyatı nasıl etkiliyor?
Ameliyat öncesi ve sonrası değişiklikler sanal ortamda 3 boyutlu olarak hastaya sunulduğunda, hem kadınların seçimi kolaylaşıyor hem de kadınlar istedikleri görüntünün kendilerinde nasıl duracağı hakkında önfikir sahibi oluyor. Bu yöntem, plastik cerrahın hastasına daha iyi yardımcı olmasına da olanak sağlıyor.

VÜCUT HEYKELTIRAŞIYIZ
* Vücut kontüründe en yeni yöntem nedir?
Şekil vermede sıkça kullandığımız liposuction'a son günlerde yeni yöntemler eklendi. Liposhaping veya liposculpturing kadınların ihtiyaçlarına daha çok cevap verebiliyor. Geliştirilen daha ince çaplı kanüller, bunların eklendiği mekanik sistemler, liposuction'ın yardımıyla artık vücut kontürünü neredeyse kusursuzlaştırdı. Liposhaping veya liposculpturing, yağa şekil verme ve yağ dokusunun heykeltıraşlığıdır. Bu uygulamada sadece yağların çekilmesiyle yetinilmiyor, alınan yağlar bir dolgu maddesi olarak gereken yerlere enjekte edilip, bu bölgelere arzu edilen dolgunluk ve dirilik kazandırılıyor.

* Bu işlem hangi bölgelere uygulanabiliyor?
Bu teknik neredeyse vücudun her bölgesi için kullanılabiliyor. Yüzden başlayıp, eller (derisi incelmiş, pörsümüş, damarları belirginleşmiş ellere yağ enjeksiyonu), göğüslerin dirileşmesi, irileştirilmesi veya küçültülmesi, karın, basenler, çarpık veya ince bacaklar ile kalçaların kaldırılmasında rahatlıkla uygulanabiliyor.