kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MEB’den çalışan veliye kolaylık

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), çocuk sahibi olduktan sonra kadınların çalışmayı bırakmasını engellemek amacıyla hazırladığı "Çocuk Kulüpleri" uygulaması, 2008 yılı başında hayata geçiyor.

Mevcut anaokullarının veya anasınıflarının bünyesinde oluşturulacak kulüplerde, 3-5 yaş arası çocuklar saat 19.00'a kadar kalabilecek. MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü 2008 yılında anaokulu öğretmeni alımı yapacak.

MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, çalışan velilere kolaylık sağlanması amacıyla gündeme getirilen "Çocuk Kulüpleri' uygulamasının 2008 yılı Ocak ayı itibariyle başlayacağını duyurdu.

İnanlı, söz konusu çalışma ile artık çalışan kadınların, iş hayatını bırakmasına gerek olmayacağını söyledi. Çocuk Kulüpleri ile çocukların ücret karşılığında eğitim etkinliklerine katılması öngörülüyor.

Proje ile özellikle anaokulundaki veya anasınıfındaki eğitim tamamlandıktan sonra çocuklarını 'nereye' bırakılacağı sıkıntısı ortadan kaldırılacak. İnanlı, çalışan kadınların bir kısmının çocuk sahibi olduktan sonra işlerini bırakmak zorunda kaldığına işaret ederken, "Bu uygulama ile çalışan kadınların çocuklarına bakmak amacıyla işlerini bırakmasının önüne geçeceğiz" dedi.

OCAK AYINDA AÇILIYOR

Çocuk Kulüpleri'nin 2008 yılı Ocak ayı itibariyle açılacağını kaydeden İnanlı, anaokulları ve anasınıflarında yeterli sayıda başvuru gelmesi halinde çocuk kulüplerini kuracaklarını anlattı.

Kulüpleri ile çocukların bakımının yayılmasından çok eğitimlerinin de yapılabileceğini söyleyen İnanlı,"Çocuk kulüpleri kurmamızdaki amaç, çalışan annelerin çocuklarının, anaokullarındaki eğitim sürecinden sonra da sağlıklı bir ortamda bakım ve eğitimlerinin devam etmesini sağlamak" dedi. diye konuştu.

MEB, 2008 YILINDA ANAOKULU ÖĞRETMENİ ALACAK

Çocuk kulüpleri uygulamasından yararlanmak isteyen veliler saat karşılığı ücret ödeyecek.

Ücret miktarı henüz belirlenmezken, fiyatın cüzi olacağı belirtildi. Kulüplerde görev yapacak öğretmenlerin ücretlerinin de bu yolla karşılanması hedefleniyor.

Kulüpler 3-5 yaş grubu çocuklara yönelik olacak. Kulüpler velilerin talebine göre açılacak ve bir kulübün açılabilmesi için en az 10 çocuğun kayıt yaptırması gerekecek.

Kulüplerinin saat 19.00'a kadar açık olması planlanıyor. Çocuk kulüplerinde öncelikle mevcut kadrolu öğretmenler, ihtiyaç halinde ise usta öğreticiler görevlendirilecek. İnanlı, Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaçları karşılamak amacıyla 2008 yılında öğretmen alımı yapacağını da duyurdu.

ANKA