kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hem fatura hem telefon bedava olacak

Ergun AKSOY/ANKARA
Turkcell, TBMM'nin milletvekillerinin bir telefon hattının faturasını ödeme kararı alması üzerine tüm vekillere Blackberry telefon vermeyi önerdi..
TBMM'nin, milletvekillerine kendi seçecekleri bir cep telefonu hattının faturasını karşılama kararı GSM şirketlerini harekete geçirdi. Avea, yeni milletvekillerine kendi aralarında ve aileleriyle ücretsiz konuşma olanağı sağlayan hatlardan verirken, Turkcell, vekillere yazı göndererek, "Bizi seçerseniz telefon armağan edeceğiz" dedi. TBMM Başkanlık Divanı, 3 Ekim'de TBMM Telefon Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak vekillerin kullandığı bir adet cep telefonu faturasını ödeme kararı aldı. Yapılan değişiklikle, "Milletvekillerinin kendi adlarına kayıtlı olup önceden TBMM Genel Sekreterliği'ne bildirecekleri bir adet cep telefonunun fatura bedelleri de yukarıdaki esaslar çerçevesinde TBMM bütçesinden ödenir" kararı alındı. Bu kararın ardından GSM şirketleri, ücretsiz hat konusunda sıkı bir yarışa başladı. Geçen dönem milletvekillerine yönelik özel tarife düzenleyen AVEA, yeni vekillere de özel tarifeye dahil ederek hat dağıttı. Firma, vekillere özel tarifeli 5'er hat dağıtarak kendi içinde ücretsiz konuşma olanağı sağladı.

GRUPLARA YAZI
Turkcell ise vekillere gönderdiği bir yazıyla ücretsiz telefon dağıtacağını bildirdi. Şirket TBMM'de grubu bulunan partilere gönderdiği yazıda, "Sayın milletvekillerimiz Turkcell hatlarının faturalarının ödenmesini TBMM Genel Sekreterliği'ne bildirdikleri takdirde, cihazlardan seçecekleri bir adedi ücretsiz olarak kendilerine verilecektir" denildi. Turkcell Özel Müşteri İlişki Yönetim Birimi Başkanı Neslihan Zeyni Turan imzalı yazıda, vekillerin Turkcell hattı belirlemeleri halinde ABD malı Blackberry marka telefon hediye edileceği duyuruldu. Bu telefonların son modelleri 800-1500 YTL arasında.