kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

YÖK Başkanı hakkında suç duyurusu

Yeni Haber
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında ''görevi kötüye kullanmak''tan cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, Özcan ile ilgili ''görevsizlik'' kararı vererek, evrakı soruşturma yapmakla görevli ve yetkili Milli Eğitim Bakanlığına gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, 18 Aralık 2007 tarihinde bir gazetede yer alan ''YÖK Reisi'' başlıklı haberi ihbar kabul ederek, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında ''mevzuata aykırı davranmak suretiyle görevini kötüye kullanmaktan'' suç duyurusunda bulundu.

Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, 2547 sayılı Yükseköğretim Yasası'nın 2653 sayılı yasa ile değişik 53/c maddesi gereğince, YÖK Başkanı ve üyeleri ile üniversite rektörlerinin görevleriyle ilgili işledikleri suçlardan dolayı ilk soruşturmanın, Milli Eğitim Bakanı'nın başkanlığındaki bir toplantıda, YÖK üyelerinden teşkil edilecek en az üç kişilik bir kurulca yapılacağını belirterek, ''görevsizlik'' kararı verdi.

Savcı Özden, gereğinin yapılması için evrakın, soruşturma yapmakla görevli ve yetkili olan Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmesini kararlaştırdı.

AA