kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kundakçıya hava ve karadan takip

Erdoğan YAPIK - Önder ŞUŞOĞLU
İstanbul'daki araç kundaklama eylemlerinin 'terör suçu' kapsamına alınması halinde devlet yasa gereği mağdurların zararını karşılayacak Bahçelievler'de gece iki aracın yakılması üzerine helikopter destekli operasyon düzenlendi. Önceki gün yakalanan zanlının üzerinden 8 molotof kokteyli çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kundakçıya hava ve karadan takip
İstanbul'da kundaklama olaylarıyla ile ilgili sürdürülen operasyonlar sonucu önceki gün yakalanan 4 kişi yakalanırken dün de Bahçelievler'de helikopterlerin de katıldığı operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Kundaklama olayları üzerine yoğun önlemler alan güvenlik güçleri önceki gün Küçükçekmece'de 4 zanlıyı gözaltına aldı. Bu kişilerden birinin üzerinden 8 molotof kokteyli çıktı. Bir başka zanlının evinde 5 molotof kokteyli bulundu. Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kundaklama olaylarına karıştığı belirlenen 4 kişiyle ilgili soruşturmayı sürdürürken, zanlılardan birinin Halkalı'daki polis lojmanlarında bulunan 7 otomobilin yakılması olayına karıştığı ve bölücü terör örgütünün gençlik kolları üyelerinden olduğu öğrenildi. Diğer iki zanlının ise ise kundaklama olayında gözcülük yaptığı öğrenildi. Saldırganın yeni araçlar yakma hazırlığında olduğu belirlendi. Dün gece ise Bahçelievler'de saat 22.00 sıralarında kimliği belirlenemeyen kişiler iki otomobili ateşe verip kaçmaya başladı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin katıldığı operasyona bir polis helikopteri de havadan destek verdi.

KAMYON YAKTILAR
Helikopterin projektör tutarak yaptığı arama sırasında elde edilen bilgiler ekiplere bildirildi. Operasyonlar sonunda güvenlik güçleri olayla ilgisi olduğundan şüphelenilen 3 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada Küçükçekmece'de bir kamyon dün saat 06.00 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce benzin dökülerek yakıldı. Kamyon kullanılamaz hale geldi.