kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hüseyin Çağlayan'ın 'akıllı' giysisi.

Akıllı kıyafetler devrine hazırlanın!

Marian Salzman ve ekibinin yayınladığı bazı 'mikrotrendler' de var. JWT ekibinin trend belirleyicilerine göre, bakın 2008'de nelere tanık olacağız: 1. Gecekondu turizmi: Sosyal sorumluluk seyahatleri çoğalacak; zor hayat koşullarını görmek isteyenler sayesinde Brezilya'nın yoksul mahalleleri ve Meksika'daki hurdalıkların çekiciliği artacak.
2. Hi-tech sağlık: Egzersiz bağımlıları ve sağlık takıntılıları, kendilerine en uygun spor ve diyeti, DNA analizlerine bakarak belirleyecek.
3. Couchsurfing: 300 bin kişi tarafından kullanılan (seyahat edenlere ücretsiz konaklama ve rehberlik yardımı yapmak isteyenleri bir araya getiriyor) sistem, daha da genişleyecek.
4. Herkese genetik testler: DNA teknolojisinin fiyatı azaldıkça, testler kolaylaşacak; yaptırmak isteyenlerin sayısı artacak. Televizyonlarda DNA testi reklamlarına hazır olun!
5. E-bağımlılık: Sadece porno değil, sohbet odaları, kumar ve oyunların da sayesinde internet, çağın en büyük bağımlılıklarından biri haline geliyor.
6. iTerör: İslami cihad yanlısı medya güçlenecek. Blog ve videoların sayısı artacak. İngilizce içerikli siteler sayesinde, gençlere daha çok ulaşmaya başlayacaklar.
7. Tekno-tekstil: Sağlık kontrolü yapan (kan basıncını, şekeri vs. ölçen) ve üzerlerinde GPS (küresel konumlandırma sistemi) bulunduran akıllı kıyafetler yaygınlaşacak (Bunlar arasında güneş enerjisiyle, wireless teknolojilerle çalışan kıyafetler de sayılabilir.)