kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Butto suikasti petrol ve altın fiyatlarını yükseltti

Pakistan muhalefet lideri Butto'ya yapılan bombalı saldırı emtia fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Altın fiyatları 833 dolara yükseldi..
Pakistan muhalefet lideri Benazir Butto'nun dün bombalı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından uluslararası piyasalarda Orta Doğu bölgesinde politik istikrara yönelik endişeler arttı. Saldırının ardından Avrupa borsaları kazançlarının bir kısmını geri verirken, ABD borsaları da güne ekside başladı. ABD'de dayanıklı mal siparişleri, mortgage başvuruları gibi beklenen veriler de olumsuz gelince İMKB-100 Endeksi dün yüzde 0.25 değer kaybederek, 55 bin 233 puana geriledi. Borsada işlem hacmi 1.1 milyar YTL oldu. Dolar dün yatay seyretti ve 1.17 YTL'den işlem gördü. 5 Ağustos 2009 tarihli gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi ise dün yüzde 16.48'e yükseldi. Suikast nedeniyle altın ve petrol fiyatlarında da yükseliş yaşandı. ABD ham petrol fiyatları dün 34 sent artarak, 96. 31 dolara kadar yükseldi. Altın fiyatları ise ons başına 3.70 dolar birden arttı ve 833,2 dolara tırmandı.

BAŞVURULAR DİBE İNDİ
ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvilleri de dün yükselişe geçerek, yüzde 4.20'ye yükseldi. ABD'de mortgage başvuruları da son 1 yılın en düşük seviyelerine geriledi. Mortgage Bankers Association'nın hazırladığı endekse göre mortgage başvuruları kasım ayında yüzde 7.6 gerileyerek, 603.8 puana indi. ABD borsalarının değer kaybetmesinde dün açıklanan olumsuz dayanıklı mal siparişleri verisi de etkili oldu. ABD'de kasım ayında dayanıklı mal siparişleri yüzde 0.1 arttı.