kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yılbaşı ağacına dönmeyin

ESRA ÇORUH
Yeni yıl gecesine sayılı günler kaldı. Saçınız, makyajınız, kıyafetinizle bir bütünlük içinde ve kusursuz olmak istiyorsanız, ipuçlarımıza kulak verin. Unutmayın, şıklıkla rüküşlük arasında ince bir çizgi var..
Yılbaşı gecesinde nasıl bir saç ve makyaj yapmam gerektiğini bilemiyorum. Fikir verebilir misiniz? (Kamuran R. - Adana)
- Yeni yıla girerken her zamankinden daha güzel, daha alımlı olmak isteriz. Ama en önemli kural, tarzınızın dışına çıkmamak ve abartıya kaçmamak. Eğer günlük hayatınızda makyaj yapmayan birisiyseniz, bu gece için boya küpüne düşmemeye özen gösterin. Makyaj kadar cildin nemli olması da sizi daha dinç ve sağlıklı gösterecektir. O yüzden cilt bakım ürünlerinizi kesinlikle atlamayın. Makyajı profesyonel bir yere yaptıracaksanız, iddialı olmamasını istediğinizi mutlaka söyleyin. Ayrıca kıyafetin rengine göre yapılan makyajlar, çok eskilerde kaldı. O yüzden teninize uygun sade bir makyaj, bu gece için yeterli olacaktır. Gözünüze ve yüzünüze parıltılı ürünler sürdürmekten de kaçının.

Yılbaşı gecesinde her zaman olduğum gibi değil, biraz seksi görünmek istiyorum. Sizce basite kaçmadan nasıl seksi görünebilirim? (Müge T. - İzmir)
- Seksi görünmenin dengesini çok iyi kurmak gerekir. Çünkü seksilik, sadece dekolte bölgelerini açmak anlamına gelmez. Örneğin kırmızı ruj, saten kumaş, yırtmaçtan görünen bacaklar beklenmedik seksiliktir. Bunun yanı sıra basit bir erkek gömleğini mini elbise gibi giyebilirsiniz. Kırmızı dudaklar her zaman için dikkat çekici ve seksi olmuştur. Makyajınızı ve saçınızı sade tutarak sadece bir kırmızı rujla çok seksi görünebilirsiniz. Aksesuarlar da kadını seksi gösterir. Örneğin basit bir şapkanın da seksi olabileceğini biliyor musunuz? Kıyafetinize uygun bir şapkayla aynı havayı yakalamak elinizde. Ya da omuzlara düşen bir küpe de takabilirsiniz. Straplez bir kıyafetle, saçınızı toplayabilir ve omuzlara düşen küpe takabilirsiniz. Siyah her zaman seksi bir renk olmuştur ama dore, bakır, lame gibi parlak renklerle de seksi görünebilirsiniz. Önemli olan teninize uygun tonu yakalamak. Sürpriz çıkışlar da çok önemli. Örneğin sıfır yaka, uzun kollu ama sırt dekoltesi olan bir elbise, çok seksi olacaktır. Kıyafetinizin modeli kadar kumaşı da çok önemli. Örneğin kaşmir, kadife, ipek saten gibi dokunma hissi veren kıyafetler her zaman için çok çekicidir.

Payetli kıyafetlerin moda olduğunu görüyorum ama abartıya kaçmak istemiyorum. Payeti neyle ve nasıl tamamlamam gerektiği konusunda bilgi verir misiniz? (Yeşim B. - İstanbul)
- Payet herhalde hiç bu kadar moda olmadı. Ama dozu da kaçırmamak gerekir. Payetli ya da pullu bir kıyafetin vücudunuza göre olması çok önemli. Çünkü pullar normal bir kumaşa göre sizi olduğunuzdan daha kalın gösterecektir. Baştan başa payetli bir elbisenin altına yine payetli bir ayakkabı giymek hiç uygun olmayacaktır. Payetli bir çanta yerine de saten bir çanta tercih edebilirsiniz. Payet ve pul yeteri kadar iddialı olduğu için, kıyafetinizin sadece bir parçasında kullanmanızda fayda var.

Bu yılbaşında arkadaşlarla evde toplanacağız ve abartısız bir şeyler giyinmek istiyorum. Sizce nasıl bir şey giymek bu gece için uygun olur? (Zeynep H. - Ankara)
- Hatasız bir yılbaşı gecesi için giyebileceğiniz kıyafetlerin başında siyah elbise geliyor. Bu elbiseyi daha sonra da birçok davette rahatlıkla giyebilirsiniz. Bu sezon payet çok moda. Eğer "Benim için payetli bir elbise çok fazla," diyorsanız, o zaman payetli bir bluzla da çok hoş olabilirsiniz. Üstelik hem sezon modasına uygun hem de bu özel geceye... İster pantolonla ister kalem eteklerle tamamlayabileceğiniz payetli bluzla kırmızı bir ruj sürmeniz yeterli olacaktır. Askılı siyah bir elbisenin üzerine alacağınız saten ya da kadife bir şal, kıyafetinizi bir anda parti havasına sokacaktır. Dantelli bir bluz giyip, üzerine kadife ceket de alabilirsiniz.

Yılbaşı için seçtiğim kıyafetin hafif kalmasından ya da abartılı olmasından çekiniyorum. Önerinizi bekliyorum. (Melisa K. - İstanbul)
- Yılbaşı akşamı için de en önemli kurallardan biri, kıyafetinizin gideceğiniz davete uygun olması. Parıltı, payet, mini, saten gibi birbirinden cezbedici alternatifler olunca, frapanlığa kaçan bir görüntü de ortaya çıkabiliyor. Eğer bu gece için mini giymeye karar verdiyseniz yine açıklık dengesini çok iyi kurmanız gerekir. Örneğin mini bir elbise tercih ediyorsanız, göğüs dekoltesinin fazla olmaması, ya da sırtının açık olmaması önemli bir kural. Teninizi göstermek isteyebilirsiniz ama her yerinizi de açmanıza gerek yok! Aksesuar seven biri değilseniz, sadece yılbaşı diye takıp takıştırmanıza gerek yok. Özellikle kıyafetiniz abartılıysa, aksesuardan kesinlikle kaçının.
Haberin fotoğrafları