kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu..

Devlerin süper fon hayali suya düştü
ABD'DE patlak veren kredi krizine karşı acil yardım oluşturması için planlanan 75 milyar dolarlık süper fon hayali suya düştü. Fonu kurmayı planlayan Citigroup, Bank of America ve JP Morgan Chase'den yapılan açıklamada plan için yeterince destek bulunamadığı ve piyasaların 3 ay öncesine kıyasla daha sakin olması nedeniyle planın hayata geçemediği ifade edildi. ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'un büyük destek verdiği proje ile ilgili olarak eski ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Alan Greenspan endişe bildirmişti.

Metro mağazalarını 350 milyon $'a sattı
Dünyanın önde gelen alışveriş zincirlerinden Metro, Almanya'daki mağazalarını 350 milyon dolara İsrailli gayrimenkul işletme kuruluşu Delek Global Real Estate şirketine sattığını duyurdu. Metro'dan yapılan açıklamada satışın yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi. Metro, bundan böyle gruba bağlı olan Real'in Almanya'da bulunan mağazalarına kira ödeyecek. Ödenecek miktarın yıllık 16 milyon euro olacağı belirtildi.

Elektronik eşya harçları değişmedi
Yurtdışından ticari amaç dışında getirilen elektronik eşyadan bir defaya özgü alınan ve 10- 215 Euro arasında değişen ücretler, 2008 yılı için de değiştirilmeyerek aynı tutarlarda belirlendi. Ticari ithalat amacı dışında yurtdışından getirilecek renkli televizyon, radyo, video, televizyon uydu alıcıları, birleşik cihazlar ile bunların dışında kalan radyo televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihaz için bir defaya özgü ücret alınmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi dairelerine yıl sonu mesaisi
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan verilen bilgiye göre, otomobil sektöründeki satış işlemlerinin aralık ayının sonlarında yoğunlaşması göz önünde bulundurularak, vergi dairelerinde meydana gelmesi olası sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla ek önlemler alındı. Bu çerçevede Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Kocaeli il merkezlerindeki motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili vergi daireleri, 29 Aralık Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar, 30 Aralık Pazar günü ise saat 13.00'e kadar açık bulundurulacak. İlçe vergi daireleriyle ilgili karar ise defterdarlara bırakıldı.

TOKİ, müteahhite seçerek iş verecek
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), artık iş vereceği müteahhitler konusunda Kamu İhale Kanunu'na rağmen daha "seçici'' davranacak. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar yaptığı açıklamada 2008 yılını kalite yılı ilan ettiklerini söyledi. Erdoğan, "Müteahhit seçimine ağırlık vereceğiz. İhale yasası değişmese bile, bizden ihale kazandığı halde, bu işi yapamayacağını düşündüğümüz firmaya biz ihaleyi vermeyeceğiz. İsterse ihaleyi 10 sefer kazansın, vermeyeceğiz, İstemediğimiz, bu işi yapamayacağına inandığımız bir müteahhite iş vermeyeceğiz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları