kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Sigorta, tarım için olmazsa olmaz'

Tarım Sigortaları Yasası'nın başarılı olduğunu belirten TSRŞB Başkanı Hulusi Taşkıran, sigorta sisteminin genel tarım stratejisinin olmazsa olmaz bir parçası haline getirilmesi gerektiğini söyledi..
DEVLET destekli tarım sigortası modeli ile ilgili bir değerlendirme yapan Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Taşkıran, kamu-özel sektör projesi olarak geçen yıl hayata geçirilen havuz sisteminin gelecek için son derece ümit verici bir başlangıç yaptığını söyledi. Seçilen modelin çağdaş ve etkin bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Taşkıran, "Bu modelin kısa süre içinde başka ülkelerce örnek alınacak bir model haline geleceğine inanıyorum. Bu vesile ile başta Tarım Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı olmak üzere ilgili tüm taraflara ve emeği geçenlere teşekkür etmek isterim" dedi.

HASARLAR ÖDENDİ
Taşkıran, 2007 yılının ilk 10 ayında 215 bin poliçe satıldığını, 44 bin hasar ihbarı alındığını, 40 milyon YTL civarında hasar tespiti yapıldığını ve bunun büyük kısmının çiftçilere ödendiğini söyledi. Bu kadar çabuk bu büyüklüklere ulaşan bir sistemin kendini ispat ettiğini belirten Taşkıran, "Ancak bence her şey daha yeni başlıyor, bundan sonra bu sisteme ilgi ve desteğimizin artarak sürmesi gerektiğine inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.