kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan Emniyet müdürlerine beş öğüt

Bülent AYDEMİR SABAH
Yeni atanan Emniyet müdürleriyle bir toplantı yapan Başbakan, polisin, vatandaşa devletin "şefkatli" yüzünü göstermesini istedi. Erdoğan, 'İşkenceye göz yummayın" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan'dan Emniyet müdürlerine beş öğüt
1- Vatandaşa devletin şefkatli yüzünü gösterin.
2- Hiçbir vatandaşı aidiyetinden ötürü ayırmayın.
3- İşkenceye ve kötü muameleye göz yummayın.
4- Terör sorununa farklı gözlükle bakın.
5- Terörü besleyen uyuşturucu ticaretini engelleyin.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal başkanlığındaki yeni atanan Emniyet müdürlerini kabul etti. Erdoğan, Emniyet müdürlerine şu mesajları verdi:

* DEVLETİN ŞEFKATLİ YÜZÜ: Sizler devletin katı, hiddetli ve azametli yüzünü değil, devletin kucaklayıcı, korumacı ve şefkat yüzünü temsil ediyorsunuz. Gittiğimiz her ilde valilerimizle birlikte demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temel özelliklerini koruyacaksınız.

* İŞKENCEYE SIFIR TOLERANS: Tek bir vatandaşımızın bile her ne sebeple olursa olsun mağdur edilmesine, haksızlığa maruz bırakılmasına, kimden gelirse gelsin işkenceye kötü muameleye uğramasına gönlümüz asla razı olamaz. Aidiyeti ne olursa olsun, ülkemiz sınırları içinde yaşayan hiçbir ferde yönelik haksızlığı, kötü muameleyi mazur göremeyiz.

* TERÖRE FARKLI GÖZLE BAKIN: Terör olaylarının azalmasında da soruna farklı bir gözlükle ve daha ciddiyetle bakılması hayati derecede önem arz etmektedir. Terörle çok yönlü bir mücadelenin verildiği böyle bir hassas dönemde şehirlerimizdeki güvenlik duyarlılığı daha yüksek olmalıdır.

* UYUŞTURUCU TİCARETİ BİTMELİ: Terör örgütünü varlığını idame ettirmede en önemli araç olan uyuşturucu ticareti sadece terörü ayakta tutmakla kalmıyor aynı zamanda gençlerimiz için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu konuda hassasiyetinizi bekliyorum. Demokrasiyi güçlendirdiğimiz, demokratik standartlarımızı yükselttiğimiz, ekonomik gelişimimizi güçlendirdiğimiz ölçüde güvenlik sorunlarımızın da asgariye ineceği tartışmasız bir gerçek halini almıştır.