kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Süryaniler, Diyarbakır'daki tarihi Meryemana Kilisesi'nde bir araya geldi. Ayinde çocuklar, mumlarla dualar okuyan anne ve babalarına eşlik etti.

Noel ayinleri barış duaları içinde geçti

Recai KÖMÜR
HIRİSTİYAN âlemi Hz. İsa'nın doğumunu önceki gece kiliselerde yapılan ayinlerle kutladı. İstanbul'da yaşayan Katolik ve Anglikan kiliselerine bağlı yüzlerce Hıristiyan, Beyoğlu'ndaki Saint Antuan Kilisesi'ne akın ederken, ayine turistler de büyük ilgi gösterdi. Hz. İsa'nın doğumunu tasvir eden bir çadırın yer aldığı Saint Antuan Kilisesi'ne gelenler burada dua edip fotoğraf çektirdi. Saat 20.00'de başlayan ayinde konuşan bir kilise görevlisi Müslümanların geçmiş Kurban Bayramı'nı kutlayarak, "Müslüman kardeşlerimiz kurban keserek Allah'a yakınlıklarını gösterdiler. İsa da dünyaya gelerek kendini kurban etti" dedi.

DİYARBAKIR DA KUTLADI
İstanbul'da yaşayan Ortodoks Rumlar da dün Fener Rum Patrikhanesi'ndeki Noel ayininde bir araya geldi. Patrik Bartholomeos'un yönettiği Noel ayini, Yunan televizyon kanalı ERT tarafından canlı yayınlandı. Diyarbakır'daki Meryem ana Kilisesi'nde Süryaniler, Hazreti İsa'nın doğuş bayramını düzenledikleri bir ayin ile kutladılar. Kilisenin Papazı Yusuf Akbulut, "Bu bayram barış ve kardeşliğin sembolü" dedi.