kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
G.Ü. ilk duruşmaya annesiyle birlikte gelmişti.

80 yaşındaki dede çocuğu tacizden yargılanıyor

Nazan ERDEM SABAH
Adana'da 11 yaşında kıza tecavüz etmeye kalkıştığı iddia edilen hac organizatörü Müslüm dedenin 15 yıla kadar hapsi istendi..
Adana'da yanında çalışan kadının 11 yaşındaki kızına tecavüz etmeye kalkıştığı öne sürülen 80 yaşındaki Müslüm M.'nin davası karar aşamasına geldi. Savcı, hac organizasyonuyla uğraşan tutuksuz sanığın "15 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı" suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi.

TUTUKLANDI
Olay yaklaşık bir yıl önce meydana geldi. Hac organizasyonu yapan Bağ- Kur emeklisi Müslüm M., ikinci eşini kaybedince yanında sekreterlik yapan Gülsüm Y. (55) ile evlenme kararı aldı. Ancak nikâha bir saat kala sahibi olduğu hac bürosunda temizlik işlerini yapan Ayten Ü.'nün, "kızıma tecavüz girişiminde bulundu" şikâyeti üzerine gözaltına alındı. 80 yaşındaki adam, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

'BUNLARIN HEPSİ İFTİRA'
Bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Müslüm M., Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamayı reddederek, "Ayten Ü., daha önce ölen ikinci eşime bakıcılık yapıyordu. Ben de kira almıyordum. Ayten Ü., benimle evlenmek istiyordu. Nişanlımın yanındayken 'Ben sevdim, başkaları aldı. Sana gününü gösteririm' dedi ve bana bu iftirayı attı. O benim torunum sayılır" dedi. G.Ü.'nün annesi Ayten Ü. ise, "Bana kızımın bakire olmadığını söyleyerek, 'Kızında açık var' dedi. Ben de gerekli yerlere götürdüm. Cinsel istismara uğradığı yönünde rapor alındı. Ancak bakireydi. Kızımla konuştuğumda Müslüm M.'nin kendisini öptüğünü, okşadığını, cinsel istismarda bulunduğunu söyledi" dedi. Savcı, Müslüm M.'nin cezalandırılmasını isterken, sanık avukatı, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi. Duruşma karar için ertelendi.
Haberin fotoğrafları