kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İşte Fenerbahçe'nin 58 dönümlük arazisi

"Biz Ataşehir'e spor tesisi yapacağız"

EKONOMİ
Finans merkezi olarak planlanan Ataşehir'de Kadıköy Belediyesi'nin payına düşen 58 dönümlük araziyi Fenerbahçe'ye vermesine kulüpten yanıt geldi. "Biz araziye spor tesisleri yapacağız" diyen F.Bahçe alışveriş merkezi ile ilgili yorum yapmadı..
İstanbul Ataşehir'de yapılması planlanan finans merkezi kapsamında Kadıköy Belediyesi'nin payına düşen 58 dönümlük arazinin Fenerbahçe'ye verilmesine ilişkin olarak F.Bahçe Kulübü'nden "Biz arazide spor tesisi yapacağız" açıklaması geldi. SABAH gazetesinin gündeme getirdiği Fenerbahçe'ye 300 milyon dolarlık bir gelir yaratacak Ataşehir projesine F.Bahçe Kulübü yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, haberde bahsi geçen mülkiyeti Kadıköy Belediyesi'ne ait olan arsanın, Fenerbahçe'ye hibe edilmediği belirtilerek şu değerlendirmede bulunuldu: "Söz konusu arsa, sadece üzerinde tesis edilen süreli intifa hakkı karşılığında Belediye tarafından projesi belirlenmiş spor salonu ve buna bağlı spor tesisleri yapılmak üzere ihaleye çıkarılmıştır. Herkese açık şekilde yapılan ihale sonucunda; F.Bahçe, ihale şartnamesinde belirlenmiş projeyi gerçekleştirme taahhüdü ile ve yıllık intifa hakkı bedeli karşılığında ve buna ek olarak projenin gerçekleşmesini müteakip arsa sahibi Belediye ile hasılat paylaşımı şartlarını kabul etmesi ve ihale şartnamesi ile belirlenmiş muhammen bedeli ödemesi üzerine ihaleyi kazanmıştır."

CİRONUN YÜZDE 1'İ BELEDİYEYE
Açıklamada, kulübün tamamen kendi kaynakları ile yapacağı bu proje intifa hakkının sona ermesinin ardından hiçbir bedel almadan arsa sahibi belediyeye iade edileceği kaydedildi. Fenerbahçe Mali İşler Sorumlusu Abdülkadir Kuşin de Gazeteport'a yaptığı açıklamada, yıllık cironun yüzde 1'inin de Kadıköy Belediyesi'ne verileceğini dile getirdi.
Haberin fotoğrafları