kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BİR GELİŞME YAŞANIRSA KAMUOYUYLA PAYLAŞIRIZ.. Çalık Grubu'nun Hukuk Müşaviri Serhat Demir, "SABAH-atv ile ilgili somut bir gelişme yaşanırsa gerekli açıklamayı yaparız" dedi.

'SABAH-atv için görüşmeler yapıyoruz ama ortaklık için değil'

Çalık Grubu'nun Hukuk Müşaviri Demir, holding yönetiminin bir 'ortaklık arayışı' şeklinde olmasa da başka şirketlerle görüşmeler yaptığını söyledi..
SABAH-atv ihalesine tek başına katılan ve muhammen bedel olan 1.1 milyar dolarlık teklif veren Çalık Grubu'nun Hukuk Müşaviri Serhat Demir, holdingin üst düzey yönetiminin bir ortaklık arayışı şeklinde olmasa da başka şirketlerle görüşmeler yaptığını söyledi. Önceki gün bir gazetede yayınlanan ve Çek medya devi CME ve Lüksemburg merkezli RTL ile ortaklık görüşmeleri yaptığı öne sürülen haberle ilgili olarak Reuters'ın sorularını yanıtlayan Demir, Üst düzey yönetim ihale öncesinde olduğu gibi ihale sonrasında da başka şirketlerle birtakım görüşmeler yürütüyor. Ancak şu an için SABAH-atv'ye yerli ya da yabancı ortak alınması bağlamında herhangi bir görüşme söz konusu değil. Bu görüşmeler ortaklık bağlamında değil. Konuyla ilgili somut bir gelişme yaşanırsa gerekli açıklamayı yaparız" dedi.

GAZETENİN İDDİASI
Söz konusu gazetenin haberinde herhangi bir kaynak gösterilmeksizin Çalık Grubu'nun SABAH-atv'ye yabancı ortak arayışında olduğu belirtiliyor ve şöyle deniliyor: "Adı Sancakİpek Konsorsiyumu ile anılan RTL televizyonu ile masaya oturduğu iddia edilen Çalık, yine iddialara göre SABAH ve atv'nin yüzde 25 hissesini bu şirkete satacak. Yabancı ortak payına ilişkin yasanın çıkması halinde yüzde 25'i de bu gruba satmayı planlayan Çalık, bu gerçekleşmese de diğer yüzde 25 hisse için bu gruptan borç karşılığı kaynak sağlayacak... Bu arada Credit Suisse'in 'Yabancı ortak alın kredi verelim' dediği belirtiliyor."