kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Topbaş bu sefer sert çıktı

Serdar CANİPEK
Kadir Topbaş, Dubai Şeyhi El Maktum'un aldığı ancak açılan davalar nedeniyle hâlâ ödeme yapmadığı İETT arazisiyle ilgili meslek odalarını sert eleştirdi. Başkan, "Ülkeye verdikleri zararı bilmeyenler var" dedi..
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ile Şehir Plancıları Odası'nın da aralarında bulunduğu çeşitli meslek odalarının imar planı iptali için İETT arazisini yargıya taşımalarını sert bir dille eleştirdi. Topbaş, Dubai Şeyhi El Maktum'un aldığı ancak hiç ödeme yapmadığı İETT arazisiyle ilgili bir gazetecinin "Hâlâ ödeme yapılmaması İstanbul'da zarar oluşturmadı mı" sorusuna, "Bunu konuyu yargıya taşıyanlara sormak lazım. 1 yıla yaklaşıyoruz. Bu kente ve ülkeye verdikleri zararı konuyu yargıya taşıyanlardan sormak lazım bu ülkeye kaç çivi çaktın mı diye?" yanıtını verdi. Topbaş, şöyle konuştu: "Ülkeye verdikleri zararın farkında olmayanlar var. Bir Sivil Toplum Kuruluşu'nun başındaki konuyu yargıya taşıyanlardan biri şöyle diyor: 'Bu şehir bu kadar gelişirse bu şehirde nasıl yaşayacağız?' Ülkem gelişiyor diye endişe ediyor. Aman benim düzenim bozulmasın diyor. Böyle bir şey var mı?" Küresel sermayenin ürkütülmemesi gerektiğini vurgulayan Topbaş, "Kararımızın arkasında durmadığımız takdirde küresel sermayenin bize olan güveni sarsılır" dedi.

FİRMA KARARSIZ
Hâlâ ödeme yapılmaması karşısında, "Bizde risk yok" diyen Topbaş, "Risk hissettiğini düşünen, net karar veremeyen bir firma var karşımızda. Biz, firmanın bu sürecin bitmesini beklediklerini görüyoruz" dedi. Topbaş, "Biz Dubai Towers arazisinin değerlendirmesini yapıp alınacak bedelin ulaşım yatırımlarında kullanılmak üzere ayırmayı düşünmüştük. Meclisin verdiği kararın arkasındayız" diye konuştu.