kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terörist annesini aradı: 346 arkadaşımız öldü

Ercan DEMİRCİ / SABAH
Zap kampından bir teröristin Van'daki annesiyle yaptığı telefon konuşması teknik takibe yakalandı: Burada 346 arkadaşımız öldü. Gitmek isteyenleri de örgüt infaz ediyor..
Türk savaş uçaklarının bayramın üçüncü günü Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarına gerçekleştirdiği ikinci hava operasyonunun ardından, bir teröristin annesiyle yaptığı telefon konuşması, örgütün verdiği zayiatı ortaya koyuyor. Bayramın üçüncü günü bombalanan Zap kampından sağ kurtulan teröristlerden 30 yaşındaki M. H. önceki gün uydu telefonuyla Van'daki evini arayarak, annesiyle konuştu.

TESLİM OLANI VURUYORLAR
Teknik takibe yakalanan konuşmada terörist, "Burada tam 346 arkadaşımız öldü. Ayrıca yaralılar da var. Kaybımız çok büyük. Uçaksavarlar da imha edildi. Zap kampı yerle bir oldu" dedi. Annesinin uzun süre teslim olması için ikna etmeye çalıştığı terörist, "Dönemem... Operasyondan önce buradaki biri kadın 6 kişi kaçıp teslim olmak istedi. Ama infaz edildiler" diyerek telefonu kapattı. M.H.'nin 4 yıl önce PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı belirtildi.

7 BİN NÜFUSA 20 BİN ASKER
Bu arada Zap Vadisi'nin Türkiye tarafında bulunan Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde sızmaları önlemek için sınır boyunun her kilometresi korucular ve askerler tarafından tutulmuş durumda. Sınıra sıfır noktada bulunan ve savaş uçaklarının üzerinden geçtiği, topçu sesleriyle sarsılan 7 bin nüfuslu Çukurca'da, toplam asker sayısı 20 bine ulaştı. Bölgede sızmaları engellemek için Hakkâri Dağ Komando Tugayı'ndan birlikler kritik noktalara kaydırıldı.