kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dursun Uyar

Uyar, cezaevine giderayak borsaya açılma umudu dağıttı

Cezaevine girmesine sayılı saatler kala Takayasu hastalığı nedeniyle rapor almaya çalışan Uyar, 6 Aralık'ta ortaklarına "Borsaya gireceğiz sıkıntılar bitecek" demiş..
Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan hapis cezasına çarptırılan ve cezasının infazı 2 kez ertelenen son olarak Japon hastalığı Takayasu teşhisi ile cezaevine girmesi önlenmeye çalışılan Yimpaş Yozgat Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar şirketin son genel kurul toplantısında borsaya girmek için çalıştıklarını borsaya girdiklerinde ortaklarının rahatlayacağını söyledi. Uyar, 6 Aralık 2007'de yapılan Yimpaş Olağan Genel Kurulu'nda bir ortağın söz alıp, "Türkiye'deki diğer şirketler büyürken Yimpaş neden zarar ediyor. Niçin borsaya giriymiyor?" sorularına karşılık "Ortaklarımızdan aldığımız paranın yüzde 7'si ile ticaret, yüzde 93'ü ile yatarım yaptık. Artık yatırım yapamıyoruz. Ortakların mağduriyetlerini gidermek için çalışıyoruz. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) mevzuatında yapılacak bir düzenleme ile bir şirketimiz diğer bir şirketin hissesini alabilirse o zaman ortaklarımız rahat edecek. Ayrıca borsaya girmek istiyoruz. Oradan gelecek para ile ortaklarımızın sıkıntılarını gidereceğiz" diye konuştu.

HASTALIK ENGEL DEĞİL
Öte yandan Dursun Uyar'ın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü, kendisine kan değerlerinin düşük olması nedeniyle 2 ünite kan verildiği bildirildi. Dursun Uyar'ın tedavisini yürüten Klinik İmmünoloji ve Romatoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Turgay, yaptığı açıklamada, Uyar'ın 'Takayasu'' adı verilen, nadir görülen ciddi bir hastalığı olduğunu belirterek, "İlk tanıyı ben koymuştum. Ancak düzenli kontrole gelmiyordu'' dedi. Uyar'ın tedavisinin sürdüğünü kaydeden Turgay, "Hasta tanı konulduktan sonra ABD'ye gitmiş. Arada bir de İstanbul'da tedavi görmüş. 6-7 yıldan beri sürekli kullandığı ilaçları var. Bize başvurduğunda derin anemisi vardı. Bu nedenle 2 ünite kan verildi. Göğüs ağrıları da olduğu için hafta sonu ya da hafta başına kadar burada tutmayı düşünüyoruz" diye konuştu.