kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

K.Irak'a nokta operasyonu

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı: Zap bölgesinde bugün 8 mağara uçaklarla vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yazılı açıklaması şöyle:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde uzun süreden beri izlediği büyük bir terörist grubun, Zap bölgesinde bulunan 8 adet mağara ve barınaklarda kışı geçirmeye hazırlandığı tespit edildi.

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarımız, 26 Aralık 2007 günü sabah saatlerinden itibaren, söz konusu terörist gruba ait hedefleri etkili bir nokta operasyonu ile vurmuşlardır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde teröre karşı yürüttüğü mücadeleye paralel olarak, yurt içi operasyonlar da aynı yoğunluk ve kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda, 25 Aralık 2007 günü Şırnak/Küpeli Dağı'nda icra edilen operasyonda, ikisi kadın 5 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiş ve teröristlere ait bol miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Operasyonlarda elde edilen başarılar; mevsim koşulları, görüş durumu ve arazi yapısının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre karşı verdiği mücadeleye engel oluşturmadığının en açık göstergesidir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, kutsal vatan savunma görevini her türlü koşulda yerine getirme azim, irade ve kararlılığına sahiptir."

KÜPELİ'DE ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 13'E YÜKSELDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Küpeli Dağı bölgesinde eylem hazırlığı içinde bulunan bir grup teröristle dün sağlanan ilk temasın ardından etkisiz hale getirilen 5 teröristten sonra, bugün çıkan çatışmada da 2'si sağ olmak üzere 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şöyle denildi:

''Şırnak'ın Küpeli Dağı bölgesinde devam eden operasyonlar kapsamında, 26 Aralık 2007 günü sabah saatlerinde, bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu ile temas sağlanmıştır.'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çıkan çatışmada, 2'si sağ olmak üzere, silahlarıyla birlikte 8 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Böylece, dünkü 5 teröristle birlikte, Küpeli Dağı bölgesinde son iki günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 13'e yükselmiştir.Teröristler, 13 Kasım 2007 tarihinde bir üsteğmen ile 3 erbaş ve erimizin şehit edildikleri bölgede etkisiz hale getirilmişlerdir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

MEHMETÇİK KAR KIŞ DİNLEMİYOR

Öte yandan Hakkari'nin ilçeleriyle aralarında bulunan tüm yollarda soğuk ve dondurucu havaya rağmen mayınlara karşı aramalar sürdürülüyor.

Askerlerin sabahın ilk ışıklarıyla yollarda arama yapması, yolu kullanan vatandaşların rahat ve güven içinde seyahat etmesini sağlıyor.

Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ilçeleriyle bağlantılı yollarında askerler soğuk ve dondurucu havaya rağmen yol aramalarını devam ettiriyor.

Sabah saat 05.30 sıralarında güneşin ilk ışıklarıyla yollara çıkan askerler tüm yolları mayınlı saldırılara karşı arıyor.

Terör örgütü PKK'nın sınır ötesinde üst üste darbe almasıyla hareketlenen bölgede her hangi bir mayınlı terör saldırısına karşı tüm yollar kontrol ediliyor.

Örgütün köşeye sıkışmasıyla Türkiye genelinde verdiği eylemler karşısında duyarlı olan Türk Silahlı Kuvvetleri, özellikle Hakkari ile ilçeleri arasında yola mayın döşenmesine karşı sürekli çalışırken, günün ilk ışıklarıyla da yolların güvenliğini alıyor.

Yol üzerinde bulunan köprü, menfez ve kanalları kontrol eden ekipler, asfaltlarda da olabilecek bir mayın için detektörlerle arama yapıyor. Askerlerin morallerinin yüksek olduğu bölgede en büyük sıkıntı sabah saatlerinde yaşanan aşırı soğuklar oluyor.

AJANSLAR

* İŞTE FOTOĞRAFLARLA TÜRKİYE VE IRAK SINIRI