kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ragıp Yergin

Özkaynak 'güven'in ifadesi

Sigortacılıkta şirketlerin özkaynak büyüklüğünün önemine dikkat çeken Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, özkaynağın sektörde gücün simgesi olduğunu söyledi..
AKSİGORTA Genel Müdürü Ragıp Yergin, "Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesinde yeniden yapılandırılan sigortacılık yasasına göre en önemli kıstas özkaynak yeterlilik rasyosu. Uluslar arası sigorta şirketlerinin de içinde bulunduğu Türk Sigorta Sektörü'nde 1.8 milyar YTL'lik özkaynak gücümüzle lider konumundayız. Türk Hayat Dışı Sigorta Sektörünün toplam özkaynaklarının % 41.5'ine denk düşen bu rakam, global ölçekte de büyük bir gücü temsil etmektedir ve dünyanın en büyük reasürans şirketlerinin Türkiye'de Aksigorta'yı seçmesinin en önemli nedenlerinden biridir" dedi.

GÜÇLÜ ÖZKAYNAK
Aksigorta'nın 47 yıllık deneyimi, kurumsal müşterilerine bir ortak bir risk mühendisi gibi hizmet veren Bölge Müdürlükleri ve acente ağıyla Türkiye'nin lider sigorta şirketi olduğunu belirten Ragıp Yergin, sözlerine şöyle devam etti: "Özkaynak gücümüzle Türkiye'deki sigorta şirketleri arasında en güçlüsüyüz. Sürdürülebilir kârlılık oranımızla sektörün üzerinde büyümeye devam ediyoruz." Aksigorta'nın sahip olduğu global gücün ve uluslararası ilişki ağının, dünyanın her yerinde Türk sanayi ve ticari kuruluşlarının yaptıkları yatırımların sigorta ihtiyaçlarını karşılayabilecek büyüklükte olduğunu ifade eden Yergin, "Sahip olduğumuz büyük finansal güç ve Türkiye'nin dört bir yanındaki 1369 uzman acentemizle her büyüklükteki ticari ve sanayi kuruluşlarının sigorta ihtiyaçlarına cevap veren çözümler üretiyor, onlara uygun ürünler geliştiriyoruz. Bu da Aksigorta'yı hem global hem de lokal olarak güçlü kılıyor. Aksigorta olarak Türkiye'nin en güçlü sigorta şirketi olmanın ve verdiğimiz 'Aksigortalı olmakla çok haklısınız' sözünü her zaman tutabilmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.