kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Genç tasarım öğrencisi günlük hayatını vitrinde sürdürürken, isteyen onu camın gerisinden isteyen de internet üzerinden izleyebiliyor.

Bu genç vitrine bakmak değil vitrin olmak istiyor

Uğur CAN HEBER MERKEZİ
Vitrin tasarımcıları sınırlarını genişletiyor. "Benim vitrinim" adlı tasarım yarışmasının tanıtımı için, genç bir tasarımcı, Şişli'deki bir mağazanın vitrininde yaşamaya başladı. Vitrindeki hayat bir hafta sürecek..
Şişli'de bir alışveriş merkezinin önünden geçenler gözlerine inanamıyor. Çünkü bu alışveriş merkezinin vitrininde bir genç yaşıyor. 22 yaşındaki öğrenci genç, hayatını bir hafta boyunca vitrinde sürdürecek ve mağazada satılan eşyaları kullanarak 24 saatini geçirecek. YKM'nin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Benim Vitrinim" adlı vitrin tasarım yarışmasının bir parçası olan "Vitrindeki Çocuk" projesine start verildi. "Vitrindeki çocuk", yaşaması için uygun hale getirilen vitrinde, uyuyacak, televizyon seyredecek, spor yapacak, çay yapacak, internete girebilecek ve kendisini ziyarete gelen ünlü ya da ünsüz birçok misafiri de ağırlayacak. Endüstri tasarım bölümü öğrencisi genç her gün yeni bir vitrin tasarlayacak.

EVDEKİ HAYATTAN FARKSIZ
Mağaza yetkilileri, tam bir ev gibi tasarlanan vitrinde gencin ihtiyacı olan herşeyin bulunduğunu belirterek, amaçlarının mağazada, yaşamak için her şeyin satıldığını vurgulamak ve genç tasarım öğrencileri için düzenledikleri vitrin tasarımı yarışmasını duyurmak olduğunu belirtiyor. Mağazadan gelen teklifi ilginç bulduğu için kabul ettiğini belirten ve ismini gizli tutan genç ise vitrine konulan kameralar sayesinde internet üzerinden kendisini izleyenlerin mesajlarını okuyabiliyor, yiyecek siparişi verebiliyor. www.vitrindekicocuk. com adresini ziyaret eden internet kullanıcıları da vitrinde yaşayan genci 24 saat izleyip, ne giymesi gerektiğine karar verebiliyor.
Haberin fotoğrafları