kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Armağan Çağlayan

Üretmeyen insan sanatçı değil şarkıcıdır'

Esin ÖVET
Armağan Çağlayan'ın canlı yayında "Üretmeyen insan sanatçı değil şarkıcıdır" sözleri Ebru Gündeş ve Bülent Ersoy'u kızdırırken Orhan Gencebay'dan destek aldı '..
Canlı yayınlanan 'Popstar Alaturka'nın jüri üyesi Armağan Çağlayan'ın "Söz yazamayan, beste yapamayan insan sanatçı değildir, şarkıcıdır" sözleri polemiğe yol açtı. Programın diğer jüri üyesi Ebru Gündeş, Çağlayan'ın bu sözleri üzerine "Ben ne oluyorum o zaman? Olur mu öyle şey!" diyerek tepki gösterdi. Bülent Ersoy ise, "Ben buna yorum bile yapmam. Böyle saçma bir şey olur mu!" dedi.

YORUMCU DENİR
Programdan sonra görüştüğümüz Armağan Çağlayan sözlerinin arkasında durduğunu söyledi ve ekledi: "Her şarkı söyleyen sanatçı değildir. Sanatçı olabilmek için kalıcı bir sanat eseri üretmek lazım. Bundan 20 yıl sonra da Orhan Gencebay'ın şarkısını dinleyeceğiz, İbrahim Çallı resmi olacak hayatımızda. Şarkı söyleyen insandan ne kalabilir geride. Bence şarkıcılar kendine sanatçıyım dememeli." Orhan Gencebay ise "Bir icracı var, bir de yorumcu icracı. Armağan Bey'in söylediği o. Ebru Gündeş ve Bülent Ersoy iyi yorumcular. O yüzden onlara yorumcu sanatçı denebilir. Çünkü esere yorum açısından katkıları var" sözleriyle bir anlamda Çağlayan'ı destekledi.
Haberin fotoğrafları