kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eklem ağrılarımı nasıl gideririm?

Profesyonel bir basketbolcuyum. Son 2 aydır gün boyunca devam eden eklem ağrılarım var. Bu ağrıları nasıl giderebilirim? Lale D./İzmir..
Aşırı hareket, çok az kilo ve ağırlığın bir tarafa yüklenmesi gibi nedenlerle ortaya çıkan eklem ağrıları, yaşlılarda olduğu kadar gençlerde de görülüyor. Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burhan Uslu, bu ağrıyı çekenlere şunları öneriyor.

* Kişilerin kıkırdak problemleri varsa, spor yaptıklarında bazı eklem sorunları belirginleşebilir. Bu kişilere diz adalelerini güçlendirmelerini öneriyoruz.

* Dizinde şikayeti olanlara önerilerimiz; daha az merdiven inip çıkmaları, step ve kürek gibi sporlardan uzak durmaları, diz adalelerini kuvvetlendirdikten sonra ise bol bol yürümeleri, koşmaları ve yüzmeleri...

* Eklem ağrısı çekenler, kurbağalama tarzında yüzmekten mutlaka kaçınmalıdır.

* Diz eklemlerinde ve kıkırdağında sorunu olanlar, artrit tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu; kıkırdak harabiyeti anlamına gelmektedir. Bu problemin sonu, ameliyata kadar varabilmektedir.

* Ameliyatın, basit bir kıkırdak nakli ameliyatından diz protezlerine kadar çeşitli türleri vardır. Durumun protez safhasına gelmemesi için, diz sorunlarına önem verilmelidir.