kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

2008'in göğüslerinde Barbie modası

SEVDİCAN GÜNEŞ / SAĞLIK SERVİSİ
24.12.2007
Kadınların Barbie bebeklere benzeme arzusu, plastik cerrah Tuğrul Turan'a ilham kaynağı oldu. 'Barbie yöntemi' adlı bir teknik geliştiren Dr. Turan, bu yöntemle göğüsleri en az iki beden küçültebiliyor ya da dikleştiriyor..
Estetik ve Plastik Cerrah Tuğrul Turan, Barbie bebeklerden esinlenerek, 'Barbie yöntemi' adında yeni bir göğüs estetiği geliştirdi. Bu yeni yöntem, kadınların büyük göğüslerinden sadece iki saatte kurtulmalarını sağlıyor. Operasyon sonrasında kadınlar, hem küçük, hem de doğal görüntülü göğüslere kavuşuyor. Op. Dr. Tuğrul Turan, göğüslere isteğe göre yarımküre veya damla görünümü veriyor. Kadınlar, silikon veya başka bir madde desteği olmaksızın tamamen kendi dokularıyla yapılan bu operasyondan sadece bir gün sonra, havuz sefası bile yapabiliyor. Tuğrul Turan bugüne kadar 400'ün üzerinde kadın üzerinde uyguladığı yöntemle ilgili sorularımızı yanıtladı.

1.5 YIL ÇALIŞTIM


* Barbie yöntemini nasıl geliştirdiniz?
Hastalarım sürekli büyük göğüslerden şikayet ediyordu. Bazıları ise, geçirdikleri operasyonların izlerinden büyük rahatsızlık duyuyordu. Kadınları nasıl istedikleri gibi göğüslere kavuştururum diye düşündüm ve evde özel malzemelerle uygulamalar yaptım. Sonrasında Barbie bebeklerdeki görünüm için teknikler geliştirdim. 6.5 yılda 400'ün üzerinde ameliyat yaptım. Uygulamanın sadece geometrik teorisini geliştirmek bile tam 1.5 yılımı aldı. Bu yöntemle göğüsler 2-4 beden küçültebiliyorum.

EMZİREBİLİRLER!

* Büyük göğüsleri nasıl Barbie bebek göğsüne dönüştürüyorsunuz?
Bugüne kadar meme estetiğindeki hedef, eskisinden daha güzel göğüslere sahip olmaktı. Bu yöntemin ana fikri meme dokusunun kendi içinde biçimlendirilmesidir ve anahtar geometridir. Benim tekniğimle küçültülen ya da dikleştirilen memeler istenilen yerde, istenilen büyüklükte oluyor. Şekli hastanın isteğine göre yarım küre yada damla görünümünde olabiliyor. Memeye bu işlem uygulanırken, süt üreten meme dokusuna dokunmuyorum. Böylelikle kadınlar operasyondan çok kısa bir süre sonra hamile kalıp, bebeklerini emzirebiliyor.

* Bu işlemi yaptıran bir kişi, ne kadar zamanda işinin başına dönebilir?
İyileşme dönemi rahat, ağrısızdır. Ameliyattan 1-2 gün sonra ya da aynı günün akşamı normal hayata dönebilirler.

* İz kalıyor mu?
Memelerin küçültülmesi ya da dikleştirilmesi iz bırakan ameliyatlardır. Memede sarkmaya yol açan deri fazlalığı olduğu gibi alındığından, bir ek yerinin olmaması beklenemez. Diğer operasyonlarla kıyaslandığında, kalan iz üçte iki daha azdır