kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İştah kesmenin formülleri

25.12.2007
Diyet yapmak istemesine rağmen abur cuburdan vazgeçemeyen biriyseniz, fazlalıklarınıza özel bir mönü uygulayarak veda edebilirsiniz. İşte iştahınızı keserek yeni yıla formda girmenizi sağlayacak mönüdeki özel karışımlar.....
* Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan, sizi uzun süre tok tutar.
* Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Kalorisi yok denilecek kadar az olan bu sebze oldukça tok tutucudur.
* 250 gram mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve fruktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte, tatlı ihtiyacınızı da karşılar.

ŞEKER YERİNE KURU ERİK
* 200 gram ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gram kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.
* Eğer öğünler arasında acıkırsanız, kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engelleyen bir besindir. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.
* Bir demet maydanozu blendırdan geçirip sebze suyuyla karıştırın. Bu karışımın içine birkaç damla acı biber sosu ekleyin ve karışımı için. Bu içecek yağ yakımını kolaylaştırır ve zayıflamanıza yardımcı olur.

YULAF EZMESİ YİYİN
* Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip bir çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışım hem doyurucudur hem de bağırsakları çalıştırır.
* Kahvaltıda armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt eklemeyi unutmayın. Armudun içeriğindeki fruktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.
* Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu karışım, günlük karbonhidrat ihtiyacınızı karşılar.
* Kendinize bir portakal ve 50 gram ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Bu salatayı 50 gram yağsız yoğurt, bir tutam tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın. Son derece lezzetli olan bu salata hem kendinizi tok hissetmenizi sağlar, hem de hazmı kolaydır.