kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karagümrük Stadı'na baştan aşağı yenileme

Serdar CANIPEK SABAH
Tarihi Karagümrük Stadı, Büyükşehir Belediyesi'nce spor tesisi haline getirilecek. 30 milyon YTL'ye mal olacak tesiste stadyum, kapalı spor salonu, kulüp binası ve otopark bulunacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Karagümrük Stadı'na baştan aşağı yenileme
Kasımpaşa Stadı'nı yenileyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdi de Fatih Karagümrük Stadı'nı spor tesisine dönüştürecek. Büyükşehir Belediyesi, Karagümrük Stadı'nı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nden devralarak çalışmalara başlayacak. Altı tamamen otopark olarak düzenlenecek stat 30 milyon YTL'ye mal olacak.

ÜSTÜ KAPALI 3 TRİBÜN
İhale aşamasındaki proje kapsamında 27 bin 752 metrekarelik toplam alana sahip stat, 11 bin 772 seyirci kapasiteli ve üstü tamamen kapalı 3 tribün olarak yapılacak. Tribünler 66 metrekarelik bir VİP loca, 682 seyirci kapasiteli VİP tribün, 6 normal loca, 2 bin 418 seyirci kapasiteli normal tribün, 7 bin 648 seyirci kapasiteli kale arkası tribün, bin 24 seyirci kapasiteli misafir tribünü ile 47 metrekarelik canlı yayın tribününden oluşuyor. Karagümrük Stadı'na ayrıca basketbol, hentbol, masa tenisi, savunma sporları gibi çeşitli spor dallarının yapılabileceği kapalı spor salonu yapılacak. 2 bin 799 metrekarelik inşaat alanına sahip spor salonu bin 49 seyirci kapasiteli olacak. Proje kapsamında kulüp yönetim binaları, soyunma odaları, sosyal tesisler ve kafeterya gibi birimlerin bulunacağı toplam inşaat alanında iki kulüp binası ve 616 araç kapasiteli otopark da yer alacak.
Haberin fotoğrafları