kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hakan Şükür Sivas yolcusu mu?

Yeni Haber
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz bir gazetecinin, Hakan Şükür'ün Sivasspor'a transfer olduğu şeklinde haberler bulunduğunu belirtmesi üzerine, ''Hocamıza böyle bir soru yöneltildi, o da Hakan Şükür ile çalışmaktan mutlu olacağı yönünde bir cevap verdi. Bu transfer gerçekleşti anlamına gelmez. Sadece Hakan Şükür ile ilgili düşüncelerini açıkladı hocamız'' dedi.

Hakan Şükür hakkında kendilerinin de teknik direktörleri Bülent Uygun ile aynı fikirde olduklarını kaydeden Otyakmaz, şöyle konuştu:''Hakan Şükür gibi kariyerinde UEFA Şampiyonluğu, Süper Kupa Şampiyonluğu, en az 6-7 kez lig şampiyonluğu olan bir futbolcunun Sivasspor'da oynaması bize gurur verir. Ama bu gerçekleşecek anlamına gelmemeli. Eğer böyle bir şans yakalarsak biz mutlu oluruz. Eğer Sivasspor'da oynarsa çok da faydalı olacağı kanaatindeyim, kendi adıma. Fakat böyle bir girişim söz konusu değil. Ama şartlar ne gösterir bilinmez. Tabii ki Hakan Şükür de burada oynamak isterse ve belirli bir fedakarlık yapabilirse ancak böyle bir şey gerçekleşebilir. Hakan Şükür'ün Sivasspor forması giymesi bizi memnun eder. Ama böyle bir girişim gerçek değil.''

HAKAN ŞÜKÜR: AVRUPA'DA OYNAMAK İSTİYORUM''

Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür, takımıyla mukavelesinin bu sezon sonu dolacağını hatırlatarak, ''Futbolu bu sezon sonu kısmetse Galatasaray'da noktalayıp, ya Avrupa'da ya da başka bir yerde oynamak istiyorum'' dedi.

Antalya'da arsa alımı ve konut yapımı için ortak olduğu müteahhit arkadaşı Fatih Mehmet Baysal tarafından dolandırıldığı iddiasıyla açtığı davanın bugünkü duruşmasına katılan Hakan Şükür duruşmadan sonra, gazetecilerin, Sivasspor'a transfer olacağı iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Sivaspor'a transfer olacağı yönündeki sözlerin çok sevdiği arkadaşı Bülent Uygun tarafından gündeme getirildiğini dile getiren Şükür, ''Çocukluğumuz Sakarya'da birlikte geçti. Beraber yetiştik. Bülent benim kan kardeşimdir. Beni orada görmek istemiş, çok teşekkür ederim'' diye konuştu.

Sivasspor'a transfer olmayı düşünmediğini de kaydeden Şükür, şunları söyledi:

''Futbolu bu sezon sonu kısmetse Galatasaray'da noktalayıp, ya Avrupa'da ya da başka bir yerde oynamak istiyorum. Avrupa olur, Arap ülkeleri olur, Amerika olur bilmiyorum, ama buna sezon sonu karar vereceğim. Galatasaray'daki mukavele sürem sezon sonu tamamlanıyor. İnşallah bu sezon sonu güzel şekilde tamamlayıp, bırakmak istiyorum.''

Galatasaray'daki genç oyunculuların bazı agresif davranışlarına ilişkin soru üzerine de ünlü futbolcu, şöyle devam etti:

''Bunlar doğal. Sezon sonuna doğru bu agresiflikler gerek yorgunluk, gerekse yaşanan stresten kaynaklanıyor. Bu mücadeleyi vermek kolay değil. Dışarıdan göründüğü değil. Onlar genç kardeşlerimiz. Soyunma odasında ya da antrenman sahasında güzel şekilde anlaşıyorlar. Saha içerisinde benim de bu tip davranışlarım gençlik dönemlerimde oldu. Herkesin oluyor. Çok uzatılmaması gerektiğini düşünüyorum.''

MEHMET YILDIZ'I VEREBİLİRİZ

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, ''Eğer istediğimiz noktaya gelirse Mehmet Yıldız'ı verebiliriz.

Profesyonel dünyada da bu gayet doğal. Hocamızın, Mehmet Yıldız'ı başka takıma göndermemiz halinde uygulayacağı (B) planı hazır'' dedi.Otyakmaz, kulüp tesislerinde, Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın da katıldığı yönetim kurulu toplantısının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bütün olumsuzluklara rağmen futbolcularının gösterdikleri üstün gayretle, çok önemli bütçelere sahip büyük takımların da üzerinde ligin ilk yarısını lider tamamladıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Otyakmaz, ''Bütün Sivaslıların mutluluğunu gözlerinden okuyoruz. Bunlar da bizi ayrıca mutlu ediyor'' diye konuştu.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın da katılımıyla yaptıkları yönetim kurulu toplantısında Sivasspor için neler yapabileceklerini tartıştıklarını bildiren Otyakmaz, bununla ilgili bir yol haritası çizdiklerini ve icra kurulu oluşturduklarını belirtti.

MEHMET YILDIZ'IN TRANSFERİ

Mehmet Yıldız'ın transferiyle ilgili bir soru üzerine Otyakmaz, şunları söyledi:

''Eğer eksiklerimizi giderebileceğimiz transferleri yapabilecek bütçeyi oluşturabilirsek, Mehmet Yıldız gibi bir silahı tabii ki rakiplerimize kaptırmak istemeyiz. Mehmet Yıldız, eğer satılacaksa önümüzdeki sezon sonunda da satılabilir. Ama gerçekçi olmak lazım. Takımımızın omurgası sakatlandı, çok önemli eksikliklerimiz var. Ve bunların yerini doldurabilecek kalitede transferlere ihtiyacımız var. O yüzden bu transferleri gerçekleştirmek için sıcak paraya ihtiyacımız var. Şu anda da en çok para eden şey Mehmet Yıldız. Eğer istediğimiz noktaya gelirse Mehmet Yıldız'ı verebiliriz. Profesyonel dünyada da bu gayet doğal. Hocamızın, Mehmet Yıldız'ı başka takıma göndermemiz halinde uygulayacağı (B) planı hazır. Eğer Mehmet Yıldız'dan ayrılırsak onun yerini doldurmaya çalışacak yine o kalitede transferleri mutlaka yaparız.''Mehmet Yıldız ile ilgili resmi bir teklifin ve görüşmenin olup olmadığının sorulması üzerine Otyakmaz, sezon başında, transferin son günlerinde Trabzonspor'dan Mehmet Yıldız'a çok ciddi teklifler olduğunu, ancak bir şekilde anlaşılamadığını ve Mehmet Yıldız'ın ikna edilemediğini söyledi.

ADNAN POLAT'LA YAPILAN GÖRÜŞME

Otyakmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu yaşandıktan sonra sezon devam ederken sanıyorum 12-13. haftalarda sayın Adnan Polat'la bir görüşmemiz oldu. Mehmet Yıldız'la ilgilendiklerini, eğer parada bir kolaylık yapılabilecekse, transfer etmek istediklerini söylediler. Biz de kendilerine, (ilk yarı sonucuna bir bakalım, eğer o noktada olursak Mehmet Yıldız için size sözümüz var) dedik. Henüz lig yeni bitti. İstanbul'a döndüğümüzde bir diyalog kurulacaktır mutlaka. Eğer talepleri devam ediyorsa değerlendireceğiz, tabii ki Sivasspor'un menfaatini gözeterek.''

Bununla birlikte Kayserispor'un da ''Mehmet Yıldız'ı vermek isterseniz, bizimle de bir görüşün'' şeklinde talepleri olduğunu ifade eden Otyakmaz, ''Onlarla da bir görüşme yapabiliriz. Zaten Kulüpler Birliği'nde beraber çalıştığımız Recep Mamur ile sık sık telefon görüşmeleri yapıyoruz. Eğer talepleri devam ediyorsa onlarla da centilmenlik gereği görüşmemiz gerekir'' diye konuştu.

FATİH AKYEL'İN TRANSFERİ

Sedat Bayrak'ın sakatlığından sonra Diallo'nun da Afrika Uluslar Kupası'na katılacağından dolayı çok önemli bir stopere ihtiyaçları olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Otyakmaz, ''Dolayısıyla ilk transferimizde Fatih Akyel'i renklerimize katacağız. Henüz resmi imza atılmadı ama prensipte anlaşıldı'' dedi.

Şu anda geçmiş kariyerinden yola çıkarak Sivasspor'a en faydalı olabilecek oyuncunun Fatih Akyel olduğu kararıyla, teknik direktörleri Bülent Uygun'un da isteğiyle bu transferi prensipte bitirdiklerini belirten Otyakmaz, orta sahada ofansif ağırlıklı Hırvat bir futbolcunun da devre arasında kamplarına katılma ihtimali olduğunu kaydetti.Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ise Sivasspor-Denizlispor maçı sonrasında gazeteci oğlu Yusuf Ünsal'ın, içerisinde polislerin de yer aldığı bir olayda darp edilmesinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğünü belirterek, burada yaşanan olayın ardından Vali Veysel Dalmaz ile Emniyet Müdürü Yahya Bal'ın konunun üzerinde hassasiyetle durduğunu, başlatılan soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

İkinci Başkan Mehmet Oflaz ve diğer yönetim kurulu üyelerinin de basın mensuplarının sorularını yanıtladığı toplantıda, Sivasspor'un mali durumu ile takım için yapılacak yardım kampanyası da değerlendirildi.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 17 12 1 4 28 13 37
2 Fenerbahçe 17 11 4 2 30 17 37
3 Galatasaray 17 10 6 1 29 12 36
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 17 10 4 3 22 14 34
5 Kayseri 17 6 8 3 24 17 26
6 Konya 17 7 4 6 22 27 25
7 Denizli 17 7 3 7 22 21 24
8 Ankaragücü 17 6 5 6 19 21 23
9 Trabzon 17 6 4 7 22 22 22
10 Gaziantep 17 6 3 8 22 24 21
11 Ç.Rize 17 6 3 8 18 27 21
12 İ.B.B. Spor 17 5 5 7 20 20 20
13 G.B. Oftaş 17 5 5 7 16 16 20
14 Bursa 17 4 7 6 16 19 19
15 V.Manisa 17 4 5 8 23 29 17
16 G.Birliği 17 3 5 9 19 27 14
17 Ankaraspor 17 2 7 8 14 21 13
18 Kasımpaşa 17 2 3 12 13 32 9
Haftanın Maçları
17. Hafta
 V.Manisa 1  
  Beşiktaş 2  
 Konya 2  
  Kasımpaşa 1  
 Ankaragücü 1  
  Kayseri 1  
 Fenerbahçe 3  
  Trabzon 2  
 Ç.Rize 2  
  Denizli 0  
 Bursa 0  
  Ankaraspor 0  
 İ.B.B. Spor 1  
  Gaziantep 2  
 Sivas 2  
  G.Birliği 0  
 G.B. Oftaş 0  
  Galatasaray 0  
Haftanın Maçları
18. Hafta
 Kasımpaşa Gaziantep  
 Konya Beşiktaş  
 V.Manisa Kayseri  
 Ankaragücü Ankaraspor  
 Bursa Denizli  
 Sivas Trabzon  
 Ç.Rize Galatasaray  
 G.B. Oftaş G.Birliği  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor