kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İnşallah dönmez

SABAH'ın dev yazar kadrosunun ana gündem maddesi Feldkamp'ın durumuydu. Çakar ve Kanat, Kalli'nin Almanya'dan hiç dönmemesinin G.Saray için en iyisi olacağını savundu..
SABAH'ın dev yazar kadrosu ilk devresi tamamlanan Süper Lig'i masaya yatırdı. Ana gündem maddesi ise tabii ki herkesin dilindeki Feldkamp'ın ülkesine dönmesi olayıydı.
* Editör: Hasta olan Feldkamp takımla Ankara'ya gitmek yerine devre arası tatiline erken girerek Almanya'ya döndü. Sizce Kalli geri gelecek mi?
* Levent Tüzemen: Kalli dönmek isteyecektir ama başta Adnan Polat ve ekibi olmak üzere G.Saray yönetimi bu boşlukta tekrardan Kalli ile çalışıp çalışmayacaklarını analiz edeceklerdir. Çünkü oyuncular arasında Kalli'ye karşı güvensizlik ve sevgisizlik var. Kalli yüksek tecrübesine rağmen oyuncularla arasındaki jenerasyon farkını bir türlü kapatamıyor. Hâlâ eski Alman disiplinine göre hareket etmeye çalışıyor. Futbolun değiştiğini ve bir endüstri haline geldiğini algılayamıyor. G.Saray, Austria Wien'le oynuyor, hocası hasta olduğu için kulübede yok. Futbolcular maça "Bu maçı hocamıza hediye edelim" diye çıkmıyorlar. Oysa futbolcular krizlerde galibiyeti ya taraftara, ya başkana ya da hocalarına armağan ederlerdi. Futbolcular Kalli'ye sevgi göstermedikleri gibi saygı da duymuyorlar. İkinci maç Ankara'da... G.Saray kazanırsa ligi lider bitirecek. Hocası bu kritik günde bırakın Ankara'ya gitmeyi, maçı İstanbul'da izlemeyi bile düşünmüyor. Maça çıkarken oyuncular hocalarının Almanya'ya gittiğini çoktan biliyorlardı. Çoktan dağılmış ve sorumluluktan uzaklaşmışlardı.
* Ahmet Çakar: Hastaysa kendisine acil şifa diliyorum. Ama Türkiye'ye geri dönmez. Dönmezse ne mutlu G.Saray'a, şampiyon olurlar. İddia ediyorum; G.Saray'ı Kalli dışında çaycısı dahi çalıştırsa şampiyon yapar. Kalli'yle geçen her gün G.Saray'ın geleceğinden kopmaktadır. Türkiye'nin en iyi kadrosu G.Saray'da. Kalli giderse bu takım her türlü şampiyonluğu alır. lv Gürcan Bilgiç: Öyle diyorsun ama Kalli iki maçta takımın başında değildi, galip gelemediler.
* A.Ç: İşte bu Gürcan Bilgiç mantalitesidir.
* G.B: Hayır, esas bu tipik Ahmet Çakar mantalitesidir. "Çaycı geçsin Kalli geçmesin" diyorsun. Böyle şey olur mu?

EŞİ FIRÇA ATIYOR
* Kazım Kanat: Sağlık konusu olunca her kelimeye dikkat ederim, çünkü "Önce insan" derim. Doktorlar sol akciğerimi çöp kutusuna attılar, bir hafta sonra işimin başındaydım. Bu adam öksürdüğü için Ankara'ya gitmiyor ama 2.5 saatlik Almanya'ya gidiyor. G.Saray, Feldkamp'ın umrunda bile değil. Kalli, tüm Türkiye'yle dalga geçiyor. 'Huysuz ihtiyar' diyordum şimdi de 'İnşallah Türkiye'ye dönmez' diyorum. Çünkü ben bu sahneyi 10 sene önce Beşiktaş'ta yaşadım. Sabah antrenmanda öksürdü, öğleden sonraki veteranlar maçında dizlerinin üzerine çöktü. Doktordan değil, o gün karısından yediği fırça yüzünden 10 yıl çalışmadı.
* A.Ç: Sezon başında 'Kalli adam değil' dedim, herkes tepki gösterdi. Ne mutlu bana ki, şimdi herkes söylediklerime geldi.
* K.K: Sen insanlığını eleştirdin. Bu yanlıştı. Biz metotlarını eleştiriyoruz.
* Editör: Sayın Çakar, Zico'nun çok iyi hoca olduğunu ve F.Bahçe'de efsaneleştiğini söylüyorsunuz. Aynı anda da Kalli'nin G.Saray'ı bitireceğinden ve takımın başına Kalli'den başka kim gelirse gelsin şampiyon yapacağından bahsediyorsunuz. Bu durumda F.Bahçe'nin iyiliği nerede kaldı, ortada bir çelişki yok mu?
* A.Ç: En büyük hocalar takımlarını her sene şampiyon yapacak diye bir şey yok. Bana göre G.Saray ve F.Bahçe kadroları kalite olarak Türkiye'nin üstünde. F.Bahçe Avrupa'da yoluna devam ediyor. Ligde ise en büyük rakiplerinin üstünde ikinci sırada. Kalli'nin geçmiş başarılarına söyleyecek bir şeyim yok. Ama bu saatten sonra bir şey veremez. Bu farkı hocalık faktörü yaratıyor. F.Bahçe'de Tuncay'ın ve forvetin eksikliği sezon başında kendini hissettirdi. Şimdi iyi gidiyorlar ama hep böyle olmayabilir. G.Saray iyi bir hocayla rayına oturacaktır. Kalli'yi saha dışı nedenlerden dolayı eleştiriyorum. Mesela insan olarak hiç sevmememe rağmen getirirsiniz Denizli'yi şampiyon yapar G.Saray'ı...
* G.B: Çakar'ın Kalli konusundaki şahsi yorumuna katılırım ama şu gözden kaçmamalı. Kalli, iyi denilen G.Saray kadrosunun yarısından ligin ilk yarısının yarısında yararlanamadı. Burada Kalli'yi övdüğümüz günlerdeki takımla ligin son haftalarındaki takım arasında 4-5 oyuncu farkı var. G.Saray'daki performans eksikliği teknik direktör kararlarından öte, önemli oyuncuların eksikliğinden kaynaklanıyor. Sezon başında G.Saray'ı yorumlarken en önemli dezavantajının kulübe olduğunu, Linderoth'un, Lincoln'ün veya Arda'nın alternatifi bulunmadığını ve bu oyuncuların olmaması halinde sıkıntılar yaşanacağını söyledik. G.Saray yönetimi devre arasında bu eksikliği giderecek transferler yapmazsa ikinci yarıda G.Saray'ın sıkıntısı hoca olmaktan çıkar.

AZ GELİŞMİŞ ÜLKE SENDROMU
* L.T: Galatasaray kulübesinin yetersiz olduğuna ben de katılıyorum. Çünkü çok genç ve tecrübesiz oyuncu var. Transfer yapılacaksa bile yolları ayrılması düşünülen oyuncularla ipler sezon sonu değil hemen kopartılmalı. Çünkü bu belirsizlik takımın içine olumsuz yansıyor ve cephelerin oluşmasına neden oluyor.
* İskender Günen: Türkiye'de bakışımızı değiştirmemiz gerek. 74 yaşındaki bir Türk teknik direktöre ikinci lig takımları bile görev vermiyor. Kalli, Bayern Münih'in başında olsa, ağır bir grip vakasında bile takımının başında yer alırdı. Ne yazık ki bugün içine düştüğümüz durum az gelişmiş ülke sendromudur.
Haberin fotoğrafları
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 17 12 1 4 28 13 37
2 Fenerbahçe 17 11 4 2 30 17 37
3 Galatasaray 17 10 6 1 29 12 36
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 17 10 4 3 22 14 34
5 Kayseri 17 6 8 3 24 17 26
6 Konya 17 7 4 6 22 27 25
7 Denizli 17 7 3 7 22 21 24
8 Ankaragücü 17 6 5 6 19 21 23
9 Trabzon 17 6 4 7 22 22 22
10 Gaziantep 17 6 3 8 22 24 21
11 Ç.Rize 17 6 3 8 18 27 21
12 İ.B.B. Spor 17 5 5 7 20 20 20
13 G.B. Oftaş 17 5 5 7 16 16 20
14 Bursa 17 4 7 6 16 19 19
15 V.Manisa 17 4 5 8 23 29 17
16 G.Birliği 17 3 5 9 19 27 14
17 Ankaraspor 17 2 7 8 14 21 13
18 Kasımpaşa 17 2 3 12 13 32 9
Haftanın Maçları
17. Hafta
 V.Manisa 1  
  Beşiktaş 2  
 Konya 2  
  Kasımpaşa 1  
 Ankaragücü 1  
  Kayseri 1  
 Fenerbahçe 3  
  Trabzon 2  
 Ç.Rize 2  
  Denizli 0  
 Bursa 0  
  Ankaraspor 0  
 İ.B.B. Spor 1  
  Gaziantep 2  
 Sivas 2  
  G.Birliği 0  
 G.B. Oftaş 0  
  Galatasaray 0  
Haftanın Maçları
18. Hafta
 Kasımpaşa Gaziantep  
 Konya Beşiktaş  
 V.Manisa Kayseri  
 Ankaragücü Ankaraspor  
 Bursa Denizli  
 Sivas Trabzon  
 Ç.Rize Galatasaray  
 G.B. Oftaş G.Birliği  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor