kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Evsizler başına iş açtı

Büyük zaferle iktidara gelen Sarkozy'nin balayı bitti! Krizin nedeni, ülkedeki evsizler. Polis zoruyla toplanan evsizlere yapılan muameleye basın isyan etti. İskan Bakanlığı yetkilisinin de evsiz lojmanına yerleştiği ortaya çıktı ..
Fransa'yı felç eden grevler, avukatlar ve öğrenci ayaklanmaları, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ziyaretine tepkiler.... Göreve geldiğinden bu yana krizlerden başını kaldıramayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, tam şarkıcı sevgilisi Carla Bruni'yle ikinci balayına çıkarken, evsizler krizi patladı. Çoğunluğu göçmenlerden oluşan ve aralarında Türklerin de bulunduğu 1 milyondan fazla kişinin kalacak yeri olmadığı Fransa'da, evsizlerle ilgili skandallar çıktı.

DİPLOMAT İSTİFA ETTİ
İlk önce İskan Bakanı Christine Boutin, Don Kişot Yardım Derneği'nin evsizlere dağıttığı çadırları söktürdü. Başkent Paris'in ortasından geçen nehrin kıyısına yerleşen evsizlerin polis zoruyla götürülmeleri, halkın tepkisine yol açtı. Boutin, "Size çadır kuracak arazi tesis ettik, kentin görüntüsünü bozmayın" açıklamasıyla daha da kızdırdı. İnsan hakları dernekleri bu muameleyi kınayan eylemler yaptı. Tartışmalar dinmeden bu kez de Bakan Boutin'in sağ kolu Jean Paul Bolufer'in Paris'te evsizler için yapılan bir dairede çok ucuza kaldığı ortaya çıktı. Olay üzerine Bolufer istifa etti. Boutin "Haberim yoktu. Sorumluluğumun bilincindeyim" dedi.

BASIN: AÇIKLAYIN
Ancak bu açıklamalar da skandalı dindirmedi. Basın, siyasilerin kirli çamaşırlarının ortaya dökülmesini isteyerek bu şekilde evleri kullanan başka siyasilerin açıklanmasını istedi. Bir belediye başkanını da örnek gösterdi. Yerleşim Hakkı Derneği, geçtiğimiz ay Sarkozy'den evsizlerin uygun evlere yerleştirilmesi için söz aldıklarını hatırlattı. Sokaklarda yatan evsizler, basına "Sarkozy sözünü tut" açıklaması yaptı.
Haberin fotoğrafları