kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ticaret Kanunu Tasarısı'nın yakında Meclis gündemine geleceğini açıkladı.

Elektriğe 5 yıl sonra zam: Konut % 15 Sanayi % 10

ANKARA
Hükümet 5 yıl sonra elektriğe zam kararı aldı. Zamla elektriğin kilovat saati sanayide 0.156, konutlarda 0.176 YTL'ye çıktı... Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, elektriğe zammın dış etkenlerden dolayı, mecburiyetten kaynaklandığını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Elektriğe 5 yıl sonra zam: Konut % 15 Sanayi % 10
Hükümet, 5 yıldır sabit tuttuğu elektriğe zam kararı aldı. Elektrik fiyatlarının konutlarda yüzde 15, sanayide yüzde 10 oranında artırılmasına ilişkin kararname dünkü Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Yılbaşından itibaren yürürlüğe girmesi beklenen zamlarla birlikte elektriğin kilovat saati sanayide 0.144 YTL'den 0.156 YTL'ye, konutlarda 0.153 YTL'den 0.176 YTL'ye çıktı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun ardından zam gerekçesini, "Uzun süredir bu konuda bir düzenleme yapılamamıştır. Alınan bu kararla; mecburi, zorunlu bir düzenleme getirilmektedir. Zam kararı, dış etkenlerden dolayı bir mecburiyetten kaynaklanıyor" diye açıkladı.

ENFLASYONU TEK HANEDE TUTTU
Çiçek, bu konuda ayrıntılı açıklamayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yapacağını söyledi. Elektrik zammı 2008'e bırakılarak 2007 enflasyonun çift haneye çıkması engellenmiş oldu. Bundan sonra Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TEDAŞ) perşembe gününe kadar yeni tarifelerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun onayına sunması gerekiyor. Bu arada önümüzdeki dönemde Meclis gündemine gelecek olan yasalar bulunduğunu hatırlatan Çiçek, bunlardan birinin Türk Ticaret Kanunu olduğunu, diğerinin ise Borçlar Kanunu olduğunu söyledi. Ticaret Kanunu tasarısının Meclis Genel Kurulu'na kadar indiğini belirten Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda görüşülen Borçlar Kanunu'nu da eş zamanlı olarak çıkarmak istediklerini ifade etti. Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda Özel Eğitim Kanunu ve SHÇEK Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını da görüştüklerini belirtirken, yeni düzenlemeyle, özel kreş, gündüz bakım evleri ve özel çocuk kulüplerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenmesine imkân verildiğini söyledi.