kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Garanti'de kontrol değişmedi, 2008'de hedef %20-25 büyüme"

Yeni Haber
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, GE Capital Corporation'ın bankada hisse satmaya karar verdiğini ve bankayı bugünkü marka haline getiren Doğuş Grubu'nun iki ortağın toplam yüzde 51 kontrol hissesini korumak için yüzde 4.65 hisseyi satın almaya karar verdiğini söyledi.

Reuters'ın, GE Capital Corporation'ın Türkiye'deki iştiraki GE Araştırma ve Müşavirlik şirketine ait Garanti Bankası'nın yüzde 4.65 oranındaki tedavülde olmayan hisse senedini Doğuş Holding'e 674.3 milyon dolar karşılığında satma anlaşması konusundaki sorularını yanıtlayan Özen, bankada kontrolün el değiştirmemesi nedeniyle iş planlarında bir değişiklik olmadığını söyledi.

Özen, bu yıl aktiflerde yüzde 20-25 dolayında büyüme beklediklerini ve 2008'de aynı oranlarda aktif büyümesi hedeflediklerini belirtti.

Özen satış fiyatının bankanın tamamı için 14.5 milyar dolara denk geldiğini ve borsada dünkü kapanışa göre 19.2 milyar dolar olan piyasa değerinin belli bir iskonto oranı altında olan bu fiyatın mantıklı olduğunu belirtti.

REUTERS