kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Şıkırtılı zencefilli kurabiye

Margarin ve şeker bir kapta mikserle çırpılır. Un hariç diğer malzemeler konur ve 5 dakika daha mikserle çırpılır. Sonrasında un ilave edilir ve ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Kare şekli verilip, aralıklarla tepsiye dizilir. 170 derece fırında pişirilir.

MALZEMELER
*
3 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı zencefil
* 250 gram margarin
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı dövülmüş fındık
* Aldığı kadar un

Pazı çorbası
Un, yumurta, rendelenmiş sarmısak ve tuzu karıştırıp, hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ilık suda bulyonları eritin ve suyu kaynatın. Pazıyı katın. Kaynamakta olan pazılı suya, hamuru delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin ve 10 dakika pişirin. Çorbaya kremayı yavaş yavaş ilave edin. Bir tavada tereyağını kızartın. Ateşten alırken kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
*
5 çorba kaşığı un
* 2 adet yumurta
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 7 su bardağı su (ılık)
* 2 paket toz tavuk bulyon
* 1 demet pazı (ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı krema
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Kırmızıbiber
* Tuz

Fırında kuru fasulye
Akşamdan ılık suyla ıslattığınız fasulyeleri ertesi sabah haşlayıp, süzün. Bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı içine koyup, kavurun. Kavurduğunuz soğana domates ve biber salçasını, küçük küçük doğradığınız yeşil biberleri ekleyip, bir iki kere daha çevirin. İçine haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri de ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Fasulyeler pişince tencereyi ocaktan alıp, bir fırın kabına boşaltın. Bir tavada tereyağını eritip, içine küçük küçük doğradığınız pastırmaları ekleyin ve kavurun. Pastırmayı fasulyenin üzerine döküp, tuzunu da serpin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine nane ve karabiber serpip servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağı kuru fasulye
* 3 adet soğan
* 1 çay bardağı mısırözü yağı
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 2 adet yeşil biber
* 100 gr. pastırma
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* Karabiber