kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

120 gencin hikâyesi Van'da son bulacak

Özgü Özberk ve Cansel Elçin'in rol aldığı '120' filminin Van çekimleri yöreye hareket getirdi. Zafer uğruna donarak ölen gençlerin dramını konu alan filmin sonu yaklaştı..
İLİŞKİLİ HABERLER
120 gencin hikâyesi Van'da son bulacak
Birinci Dünya Savaşı'nda Ruslar'a karşı verilen mücadelede, cephane taşırken donarak ölen 120 çocuğun hikayesini anlatan 120' filminin Van çekimleri başladı. Murat Saraçoğlu ile Özhan Eren'in yönettiği film için; Van Kalesi'nin arkasındaki Eski Van Şehri'ne Çaldıran ilçesinden kamyonlarla kar getirildi.

KAR TAŞIDILAR

Yaklaşık 300 ton karın taşındığı çalışmalarda; 27 kamyon ile 2 yükleyici ve 30 personel görev aldı. Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen, Emin Olcay ve Oytun Öztamur'un başrolleripaylaştığı filmin yönetmeni Murat Saraçoğlu; "Filmin hikayesine yürekten inanıyoruz" dedi.

ÖNEMLİ BİR OLAY
Yönetmen Saraçoğlu, "Konumuz gerçek ve çok değerli bir tarihsel hadise... Milli bilincimizi taze tutmak için de çok gerekli. Filme büyük emek harcadık. Seyircinin de bizi anlayacağını, hikayeyi seveceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Hazırlıkları 3 yıl süren '120' filmi için 1914 yılı dekorları ve kostümleri yeniden üretildi. Yaklaşık bin figüranın rol alacağı 3 milyon dolar bütçeli '120', şubat ayında vizyona girecek.
Haberin fotoğrafları