kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zeynep Yılmaz

Parmaklık korkusu yaşayan ünlüler

AA
Sahne ve podyum dünyasının tanınmış isimleri 2007 yılında çeşitli nedenlerle adliyelik oldu. Ünlülerin kimi çeteye destek vermekten, kimisi ise uyuşturucu kullanmaktan yargılanıyor..
Tuğba Özay: Bir alışveriş merkezinde meydana gelen silahlı kavga ve yaralama olayına ilişkin, 8 Ağustos'ta ifade vermek üzere geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. 'Suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte yardım' suçundan tutuklandı ve 11 Ağustos'ta Paşakapısı Cezaevi'ne konuldu. Soruşturma halen sürüyor. Bu arada Özay'ın, İbrahim Tatlıses ve Kürşat Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 47 sanıklı dava kapsamında, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam ediliyor.
Alişan (Serkan Tektaş): Cumhuriyet Savcısı, aynı davada Alişan'ın da, 'suç işlemek için kurulan örgüte yardım ve yataklık etmek' suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
İbrahim Tatlıses: Savcı yine aynı davada, İbrahim Tatlıses'in ise; 'suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak' suçundan delil yetersizliği nedeniyle beraatına karar verilmesini istedi. Tatlıses'in ayrıca, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kamuoyunda 'Sauna Çetesi' olarak bilinen davada yargılanmasına devam ediliyor.

ARABAYA ŞİDDET
Tuğba Ekinci:
Model Zeynep Yılmaz'ın aracına beyzbol sopasıyla vurarak zarar verdiği gerekçesiyle Ümraniye 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan şarkıcı, 2 bin 400 YTL adli para cezasına çarptırıldı.
Seda Sayan: Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Sayan'ın yaptığı televizyon programında 'dini nikahı övdüğü ve çok eşliliği desteklediği' gerekçesiyle adli para cezası veren yerel mahkemenin kararını bozdu.
Orhan Gencebay: İMKB'de manipülatif işlemler yaparak yapay piyasa oluşumuna neden olunduğu iddiasına ilişkin 9 sanıkla birlikte yargılandığı İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Davada Cumhuriyet Savcısı, tüm sanıkların beraatını talep etti.
Okan Karacan-Seda Akman- Durul Bazan: Her üçü de, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan 'Çanta 6' adlı uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alındı ve haklarında dava açıldı.

ZORLA GETİRİLECEKTİ
Yeşim Salkım:
Hakkında, manken Güzide Duran'a ilişkin bazı beyanlarında hakaret unsuru bulunduğu iddiasıyla açılan davada, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ifadesinin alınabilmesi için yakalama emri çıkartıldı. Celse arasında ifade vermesi üzerine yakalama emri kaldırıldı.
Aysun Kayacı: Organizatör Kadir Haluk Şentürk'ün, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava kapsamında, 'tanık' olarak ifade vermeye gelmeyince mahkemeye zorla getirilmesine karar verildi. Celse arasında ifade verince, bu karar kaldırıldı.
Erol Köse: Şarkıcı Burçin Coşkun'a telefon mesajlarıyla cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü. 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası istemiyle Bağcılar 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada ifade verdi.
Ozan Arif (Arif Şirin): Sözlerini yazdığı ve İsmail Türüt'ün seslendirdiği 'Plan yapmayın plan' adlı şarkıya yapılan klipler, Hrant Dink'in öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla yargılanan sanıkları övücü nitelikte bulundu. Soruşturma sonucunda Türüt, Şirin ve söz konusu klibi hazırlayan 2 kişi hakkında dava açıldı.
Hülya Avşar: Evinin yanındaki arsada bulunan meyve ağaçlarını, havuz yaptırmak amacıyla kestirdiği ve bu şekilde 'mala zarar verme' suçunu işlediği iddiasıyla Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada beraat etti.
Haberin fotoğrafları