kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oynadığım hiçbir rolde babamın parmağı yok

ZEYNEP GÜLER CEYLAN
'Yönetmen Biray Dalkıran'ın yeni filmi 'Cennet'te rol alan Zeynep Pabuççuoğlu, ünlü oyuncu Tarık Pabuççuoğlu'nun kızı. "Babam oyuncu olmamı hiç istemedi" diyen Zeynep'in ilk sinema filmi 'Cennet' 4 Ocak'ta vizyona girecek..
Tiyatro ve sinemanın usta oyuncularından Tarık Pabuççuoğlu'nun kızı Zeynep Pabuççuoğlu, ilk sinema filmi 'Cennet'le izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Türk sinemasının korku türündeki ilk örneklerinden 'Araf'ın da yönetmeni olan Biray Dalkıran'ın bu yeni filminde Pabuççuoğlu, 'atipik psikoz' hastası bir gencin idealist doktoru 'Tuğba' karakterini canlandırıyor. İşletme eğitimi gördükten sonra gönlünde tiyatronun yattığına karar veren ve cesur bir adımla tiyatroya yönelen Pabuççuoğlu, 2003 yılından bu yana Şahika Tekand'ın kurduğu Stüdyo Oyuncuları'nda yer alıyor. İşte anlattıkları:

ARAF ÇOK BAŞARILI DEĞİL

* Özellikle tiyatrocular maddi yönden emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Babanız size bu konuda uyarılarda bulundu mu?
Bana o cesareti Şahika Tekand verdi. Babam hiç istemedi oyuncu olmamı! Bizim eskilerden gelen bir sanayici tarafımız vardı, onun rahatlığıyla babam oyunculuğunu istediği gibi yaptı. Ama meslek edindiğin zaman maddi olarak kazanç çok zor. Yaptığım işlerde, aldığım rollerde babamın hiç parmağı yoktur.

* 'Bir Dilim Aşk' ve 'Kapıları Açmak' adlı dizilerde oynamışsınız ama kısa sürmüş...
Evet, çok kısa işlerdi. 2-3 bölümlük roller oldu hep.

* 'Cennet' sizin ilk sinema filminiz. Teklif nasıl geldi?
Biray'la yurtdışına çekeceğimiz bir korku filmi için tanışmıştım ama olmadı. Daha sonra bir gün Altan Düzyatan ile karşılaştım. Bizi Biray ile biraraya getirdi. Biray, "Tuğba sensin" dedi ve anlaştık.

* Biray Dalkıran'ın önceki filmi 'Araf'ı izlemiş miydiniz?
Evet, 'Araf' çok başarılı bir film diyemem ama gerçekten birçok ilki gerçekleştirdi. Biray çok başarılı bir yönetmen, görsel efektler konusunda da çok iyi. 'Cennet'te de görsel efektler bol bol kullanıldı.

* Filmde 'atipik psikoz' hastası birinin doktoru olan Tuğba'yı canlandırıyorsunuz. 'Atipik psikoz' nedir, Tuğba nasıl bir doktor?
Zeka geriliği olan çocukların hastalığı... Hayal güçleri çok geniş. İletişim bozuklukları var, göz göze bakmıyorlar, tensel temasta bulunmuyorlar. Tuğba'ya gelince çok idealist bir kadın, zeka geriliğini iyileştirici bir ilaç üzerinde çalışıyor. Bir takım gelişmeler oluyor ve A karakteriyle yolları kesişiyor.

* Filmin senaryosunun diğer Türk filmlerinden çok farklı olduğu söyleniyor. Nedir bu farklılık?
Bir kere Türkiye için farklılık söz konusu. Türk Sineması'nda yerel unsurlar hep ön planda. Fakat bizim senaryomuzda bu hikaye Almanya'nın bir kasabasında, Hindistan'da ya da Beverly Hills'te geçiyor olabilir.

* Rolünüzü sevdiniz mi peki?
Tuğba ile hayata bakış açılarımız çok benziyor, ikimiz de dürüstlüğe çok önem veriyoruz. Zaten filmdeki ev benim evim, motosiklet benim, kıyafetler de benim.

LANET DEVAM EDİYOR

* Ama seyirci "Aman bu hiç oynamamış zaten kendisi böyle" diyebilir...
Keşke öyle deseler, çünkü bu çok iyi oynadığınız anlamına gelir. Mesela babam 'İkinci Bahar' dizisinde Vakkas'ı oynarken yolda çevirip küfür ediyorlardı. Bu onun ne kadar iyi oynadığını gösteriyor bana göre...

* Bir de başınıza birçok kaza gelmiş çekim aşamasındayken...
Evet, ilk gün Biray'ın arabası kaza yaptı içinde oyuncularla beraber. Sonra Altan kafayı vurdu, aynı gün benim çenem çıktı. Biz de dedik ki, "Araf'tan gelen lanet devam ediyor..." Çekimler iki gün aksadı. Hatta filmde izlerken göreceksiniz, çenemden gelen kemik sesi gerçek. O sahneyi çekerken çıktı çenem.
Haberin fotoğrafları