kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Özdal Üçer

Halk ne diyor?

Türkçe konuşmayan bu ülkeyi terk etsin!
DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Ağrı parti binasında Kürtçe yaptığı konuşmadan sonra, Türkçe açıklama yapmasını isteyen gazetecilere, Kürtçe bilen tercüman edinmelerini önerdi.

EROL ERAYDIN: Şu adama haddini bildirecek bir savcı yok mu? Ne demek tercüman tutun? Türkiye Cumhuriyeti Meclisi'nde bulun, Türkiye'den maaş al sonra böyle ağır tahriklerde bulun. Olmaz kardeşim!

ALATTİN SUNGU: Böyle tahriklerle bir yere varılamaz.

ÖZHAN ÖZDEMİR: Türkiye'de yaşıyorsun bir de Türk gazetecilere Kürtçe bilen tercüman öneriyorsun. Fransız'ı, Alman'ı, İtalyan'ı anlarım da kendi ülkenin gazetecilerine Türkçe bildiğin halde Türkçe konuşmuyorsan, ben buna ucuz politika derim arkadaş!

SEYİT GÜVENÇ: Böyle hareketler kişilerin karakterlerini gösterir. Bu adam vekil olmak için Türk milletinin önünde Türkçe yemin etmemiş miydi? O kadar cesareti vardıysa, orada da Kürtçe yemin etseydi. Ama tabii bu mümkün değil! Bu ve bunun kafasında olanlar için söylenen çok şey var ama biz bunların seviyesine inmemeliyiz. Bu kişiler Türkiye'de yaşayan Kürt asıllı vatandaşlarımızı da zor durumda bırakıyor ama bunun hiç mi hiç farkında değiller.

VECDİ BATIYELİ: Türkçe konuşmayan ya da kendi dilini konuşmak isteyen bu ülkeyi terk etsin!