kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Tank ve tanker

BAZI SABAH okurları, 15 Aralık Cumartesi tarihli, 10 Bin Tank Hurdaya Çıktı başlıklı haberde kullanılan fotoğrafın haberle ilgisi olup olmadığını sorguladı.
Bazı eleştiriler:
"Haberde; kamyonların arkasında olan, akaryakıt taşımak için kullanılan depodan bahsediyorsunuz ancak bu habere yapıştırdığınız fotoğraf; tank fotoğrafı..."
"..haber içeriğiyle alakasız bir fotoğraf kullanmışsınız..."
"Haberin başlığı 10.000 tank hurdaya çıkıyor. Yanında tank fotoğrafı. Hani bildiğimiz askeri tank.. Haberin altını okuyunca Habur'dan Irak'a petrol sevkıyatı azalınca tankerlerin hurdaya çıktığını anlıyoruz. Sizin arkadaşlar herhalde yazının başlığını okuyup yanına fotoğraf yerleştirmişler. Yazının muhteviyatına bakan yok.."
"Belli ki haber başlığı yanlış yazılmış. Gözden kaçmış olabilir.. Ne var ki, habere ilişkin fotoğrafta da yan yana dizilmiş tank görüntüsü kullanılmış. Acaba bu haberleri yayımlamadan önce kontrol eden yok mu..."
Haber sadece SABAH internet sitesinde yer almış. Ama belli bir süre içinde gelen eleştiriler nedeniyle, öyle anlaşılıyor ki, yanıltıcı olduğu kesinleşen fotoğraflar internetten kaldırılmış. Eleştirileri bundan sonra benzeri hataları engellemede yol göstermesi amacıyla buraya da taşıdım.