kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anayasa taslağında sona doğru

Yeni Haber
22 Temmuz seçimlerinin hemen ardından yeni Anayasa hazırlıklarına başlayan AKP'nin taslak üzerindeki çalışmasının sona yaklaştığı öğrenildi. Anayasa için AKP'de oluşturulan komisyonu ve parti yönetimi bu hafta içinde sivil toplum örgütlerinden gelen önerileri masaya yatırması bekleniyor.

Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki bir akademik heyet tarafından hazırlanarak AKP'ye sunulan ve kamuoyunda çok tartışılan taslakta üniversitelerde türban serbestisine yönelik bir düzenlemenin olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

En son AKP'nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen yeni Anayasa taslağında özellikle üniversitelerde türban serbestisine dair düzenlemenin yer almasına dair parti içinde görüş birliği sağlanmadığı ifade ediliyor. Bazı AKP'liler böyle bir düzenlemenin Anayasa'da yer almaması gerektiğini belirtiyorlar. Parti yetkilileri kamuoyunda sert tartışmalara neden olan söz konusu düzenleme için son sözü Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söyleyeceği belirtildi.

SİVİL TOPLUMUN ÖNERİLERİ MASAYA YATIRILACAK

Başbakan Erdoğan'ın anayasayla ilgili olarak her kesimden gelecek görüş ve eleştirilere açık olduklarını sık sık dile getirmesinin ardından taslakla ilgili gelecek eleştirileri AKP'nin hukuk kurmaylarının bu hafta masaya yatıracağı öğrenildi. Taslağın, AKP'nin hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa için oluşturulan komisyonun başkanlığını yapan Dengir Mir Mehmet Fırat tarafından bu ay içinde açıklanacağını belirtmesine karşın bu sürenin Ocak ayına sarkabileceği konuşuluyor. Taslağa son şeklinin Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Merkez Yürütme Kurulu'nda verileceği belirtiliyor.

(ANKA)