kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

350 YTL'ye tek taş pırlanta!

Yeni Haber
Yeni yıla sayılı günler kala pırlanta ve elmas taşlı takı satan firmalar arasındaki rekabet hızlanırken, ürünlerdeki indirim yüzde 50'ye kadar ulaştı.

Konya'da kurulu Sarraf Karacaoğlu'nun ortaklarından Mevlüt Karacaoğlu, yıllardır ltın sektörü içinde olduklarını, 1991 yılından bu yana da Karacaoğlu markası adı altında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Firma olarak altın üreticisi markaların ürünlerini sattıklarını ifade eden Karacaoğlu, ürünlerinin tamamının garantili ve sertifikalı olduğunu, sattıkları takılarının her zaman arkasında olduklarını anlattı.Son yıllarda Türkiye'de pırlanta satışında önemli gelişme görüldüğünü
vurgulayan Karacaoğlu, şunları kaydetti:

''Firmalar pırlanta takıların, çok pahalı bir ürün olmadığını tüketiciye biraz olsun anlattı. Bu yüzden son dönemlerde pırlanta satışları hareketlendi. Ancak bu yeterli değil. Bu nedenle, sevgililer, anneler günü ve yılbaşı gibi özel günlere yönelik kampanyalar düzenliyoruz. Çalıştığımız firmalarla görüşüp pırlanta ve elmasta oldukça dikkat çekici oranda, yüzde 50 düzeyinde indirim yaptık. Bu indirimi gören herkes şaşırıyor. Amaç pırlanta kullanımının daha da yaygınlaşması.''

''BİR EŞİN YOK'' DEMEK 350 YTL'YE DÜŞTÜ

Karacaoğlu, şu anda ellerinde yüzük, kolye gibi pırlanta ve elmas taşlı ürünler bulunduğunu vurgulayarak, ''Pırlanta taşlı altın takılarda fiyatlar 700 ile 16 bin YTL arasında değişiyor. Yüzde 50 indirim yapıldığında, sevgiliye 'bir eşin yok' anlamına gelen tek taş pırlanta yüzüğün fiyatı 700 yerine 350 YTL oluyor. Bu fiyatlar nakit ya da kredi kartına tek çekim şeklindeki ödemelerde geçerli'' dedi.

16 bin YTL olan takının indirimle 8 bin YTL'ye kadar düştüğünü vurgulayan Karacaoğlu, ''14 ayar altın takılarda da yüzde 15 indirim yaptık. Bu indirimle sevgiliye 14 ayar altın takı almak daha da kolaylaştı. Yılbaşı kampanyası sayesinde pırlanta ve 14 ayar altın satışları oldukça arttı'' diye konuştu.

Konya'da kurulu Özboyacı Altın A.Ş yetkilileri ise Altınbaş firmasının pırlanta ürünlerinde yüzde 25 indirim yaptıklarını söylediler.Bu ürünlere kredi kartına 12 ay taksit imkanı sunduklarını dile getiren yetkililer, ''Önceden pırlanta altına göre çok pahalıydı. Şimdi ise pırlanta ile altın arasındaki uçurum azaldı. Bir de pırlanta taşlı altın takılarda indirim ve taksit olunca satışlar arttı. Özellikle önümüzdeki hafta sonuna kadar satışların daha da canlanmasını bekliyoruz'' diye konuştular.

AA